Kaj moški mislijo o prevari, romanci v službi, ljubkovanju?

Ženske si že od nekdaj želijo, da bi lahko pokukale v moške možgane. Avtorjema knjige WTF Are Men Thinking je to deloma uspelo. Med kar četrt milijona moških sta opravila raziskavo, ki je prinesla nekatere zanimive ugotovitve.

Avtorja knjige Christopher Brya in Miguel Almaraz sta anketirala moške in prejela kar 250 tisoč odgovorov. Stališča udeležencev so nadvse zanimiva in nepričakovana, kar je presenetilo tudi raziskovalca.

seks

Če so srečni v zakonu, moški ponavadi ne skačejo čez plot. (Foto: Thinkstock)

ljubkovanje

Ljubkovanje je všeč več kot 90 odstotkom moških. (Foto: Thinkstock)

O prevari
Na vprašanje, ali bi prevarali partnerico, čeprav za to ne bi nikoli nihče izvedel, je kar 80 odstotkov vprašanih odgovorilo negativno. Dejali so, da če je zveza dobra, potem ni nobene potrebe po nezvestobi. Avtorja pa vseeno opozarjata, da bi vsak peti moški brez razmišljanja prevaral svojo boljšo polovico, če bi se mu za to ponudila priložnost.
Romanca na delovnem mestu
Moški se precej radi spuščajo v spogledovanje na delovnem mestu. Romance si privoščijo tudi z nadrejenimi ženskami in s tistimi, ki zaslužijo precej več od njih. Kljub temu se jih je tri četrtine izjasnilo, da si takšne avanture ne bi privoščili, ker si ne želijo zakomplicirati življenja.
O njenem zaslužku
Nekoč je veljalo, da moški ne mara žensk, ki zaslužijo več od njega, danes pa je takšno razmišljanje že precej staromodno. Moških danes to več ne moti, zato bi kar 88 odstotkov anketiranih pristalo na zvezo z žensko, ki zasluži več kot oni.
O ljubkovanju
Raziskovalce je najbolj šokiral podatek, da je ljubkovanje in božanje všeč kar 93 odstotkom moških. Almaraz ob tem opozarja, da so bili vsi odgovori anketirancev anonimni. Moški bi namreč po vsej verjetnosti odgovorili povsem drugače, če bi morali to storiti pred prijatelji.
O drugem zmenku
Večina moških pravi, da si ne želi vnovičnega zmenka z žensko, ki je arogantna in polna sama sebe. Poleg tega jih najbolj motijo dekleta, ki med zmenkom pogosto uporabljajo mobilni telefon.

seks

Moški si z nezvestobo ne želijo zakomplicirati življenja. (Foto: Thinkstock)

O nekdanjih partnerjih
Moški ne želijo poslušati zgodbic o nekdanjih zvezah svoje partnerice. Okrog 25 odstotkov jih pravi, da jih ne zanimajo informacije o preteklih zvezah partneric, saj se jim to zdi popolnoma nepomembno. Pozorni so le na moške, s katerimi je partnerica v preteklosti imela otroka.
 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 39
prouhudababa 22.02.2013 11:15:34
Pri vprašanju zvestobe so spet pavšalizirali.

Realno bi bilo, če bi vprašanje o varanju razdelili v starostne skupine, saj bi ugotovili, da obstaja izrazita razlika med 20-30 letniki, 30-50 letniki in 50+ letnimi moškimi.

Tisti 20-30 še verjamejo v iskreno ljubezen, večina jih še ni hudo dolgo v zvezi in verjetno jih dejansko več kot 90% niti ne pomisli na možnost varanja.

Zadeva se precej spremeni v obdobju med 30 in 50 leti. Zveze postanejo rutinske, ponekod pride do naveličanosti, pojavijo se razpoke v zvezah. V tem obdobju so na varanje imuni le tisti, ki živijo v izredno trdnih in osrečujočih zvezah, ki so se pred tem že 'iznoreli' in si od neke avanture ne obetajo ničesar, kar doma nebi imeli. Na varanje tudi ne pomislijo tisti, ki jim je v zvezi upadla samopodoba in niti ne pričakujejo, da bi jim še uspelo kakšno 'ujeti'.

Po 50. letu pa moški večinoma postanejo preprosto preleni, da bi se še podili za kiklami. Večinoma so se predali usodi in se aranžirali s tem, kar imajo in se raje trudijo, da bi iz tega napravili najboljše, kar se da.
Nanika89 22.02.2013 23:52:37
se popolnoma strinjam!
malabouha 23.02.2013 18:58:25
+1
V.V.V. 22.02.2013 10:41:36
to pa je tema zame romance v sluzbi sigurno bere kaka moja dodelavka in obuja ne lepe spomine z mano ko sva skupaj prezivela lepe trenutke v nocnih izmenah bilo je luštno se zdaj mi recejo da jim ni žal kaj sva vse počela
 
devlon 21.02.2013 14:03:03
avtorja knjige sta ena lenuha, ki zelita na lahek nacin priti do denarja, in vsem kradeta čas z nekimi butastimi kvazi raziskavami
 
Bor-chee 21.02.2013 13:31:00
Hja, glede na to, kar so napisali, kar drži. Mene osebno ne bi motilo, če bi punca/žena zaslužila več od mene. Tako ali tako imava zmenjeno, da je denar skupen in drug drugega vprašava, če se dela nek malce večji nakup.
Jaz nimam s tem problemov. Je pa res, da imam normalno žensko. Za ostale me pa ne briga kaj dosti. Je pa tudi res, da obstaja danes nenormalno število maminih sinkov in komandirajočih možač. V primeru slednjih bi raje živel samsko življenje. :))) Za spraznit se pa se vedno najde kandidatka. :) Pa ne podpiram k.rberaj.
Komandant Stane 21.02.2013 15:29:37
Podpis
KML 21.02.2013 16:01:57
Ne le, da imaš normalno žensko. Na podlagi napisanega bi rekla, da ima tudi ona normalnega moškega.
mariabologna 22.02.2013 00:31:31
ne bi te motilo, dokler ne bi ugotovil, da te ne spoštuje, potem bi te pa še kako motilo, sploh če bi se ozirala za ostalimi
BigLebowski 21.02.2013 13:03:24
Nisem bral.

Smo le živali. Če smo moški predolgo na lovu, ker ne vlovimo dovolj, da bi prinesli domov, se nam lahko v brlog ušunja drugi samec in nam napolni žensko. Konec debate.
devlon 21.02.2013 14:03:35
aha. in ona ni nič pri tem kriva, a ne ?!
paragraf 21.02.2013 11:42:06
Miti o tem, kako so moški pokvarjeni in svoje partnerke varajo vse povprek, potemtakem sploh ne držijo. Mislim, da so ženske precej bolj aktivne v teh rečeh.
72vesna 21.02.2013 09:35:13
Ne mešat službe in družbe! To komplicira življenje in skoraj bi malo verjela, da to moškim ni všeč.. da bi se vedelo, če bi kdarkoli, kjerkoli si privoščili kakšno romanco! Vojna tajna... SAJ JE PRAV TAKO! Družina je poseben status, to je nekaj kar ostane za vedno!
498983 21.02.2013 08:47:05
Bolj ne bi mogli trofit, vse je res.
Komandant Stane 21.02.2013 08:25:54
Sej ne morem verjet da ste zbrisal moj komentar, pa sploh nisem nič takega napisal - - - - Enostavno sem napisal, da se vidi, da je ta knjiga napisana bila s strani dveh moških, ter da se vidi, da so dejansko moški dajali odgovore na temo knjige. - - - -

Napisal sem ,da večino takih knjig in člankov žal pišejo nevrotične, zafrustrirane ženske katere dejansko živijo v "sex and the city" svetu v svojih glavah.

Da so polne stereotipov in da se to vidi po vseh teh njihovih Cosmopolitan člankih, ter knjigah, katere so daleč od realnosti. Da ne govorim o njihovem obnašanju v realnem svetu. Do sedaj še nisem spoznal čustveno stabilne ženske, katera ne bi šla čustveno iz enega extrema v drugega - - in to ne samo v enem dnevu, ampak v eni uri. Kot da bi hodil po čustvenem minskem polju. - - -

Napisal sem samo da je sicer to današnja reala "Fejst Bukove Generacije" - - - ter da večina žensk katere o teh stvareh pišejo, nima pojma kaj je to življenje in ljubezen, saj so ujete v svoj mali svet strahov, kompleksov in "družbenih fejst - bukovih norm«, katere pa dejansko nimajo nobene veze z realnostjo - - - Majo pa veze z brezveznim kompliciranjem življenja - - - ( KDOR PA SE V TEM NAJDE, pa ni moj problem, nikogar nisem direktno žalil, ali poniževal, sem le izrazil svoje mnenje KI PA JE DOSTI BOLJ POLITIČNO KOREKTNO OD VEČINE TU NAPISANIH MNENJ ) ( Da ne bo pomote, današnji »moški«, niso nič boljši ). - - Zatorej admin - - ne briši mojega komentarja, ker ga bom samo še enkrat objavil - - -
CDROM 21.02.2013 16:47:39
Ko ti reče ženska, da ima facebookov profil je bolje, da se obrneš in greš stran, saj s tem marsikaj pove.
Komandant Stane 21.02.2013 18:02:43
Dejansko danes ne talajo telefonskih :) - - Če vprašaš za Telefonsko, pa ti reče če maš FB - - pa rečeš da nimaš - - te pogleda ženska tko kot da je nekaj narobe s tabo :) - - - Mislim kr neki :) Jst tko pravim - - če je v interesu da se bi spoznala, se to stori ob kavici, ne pa preko FB - ja :) - - -
CyberWorm75 21.02.2013 20:22:04
komandant stane probej se fokusirat na ženske 30 plus w letih bo boljš pomojm : )) to kar pišeš je bolj značilno za najstnice in 20 letnice : ))
Komandant Stane 21.02.2013 20:36:32
Cyber - - dejansko sploh ni res - - tle leta ne igrajo vloge - - - Tudi nad 30 - - ista zgodba, unim nad 20 se lahko še oprosti - - tistim nad 30 pa ne - - Sem celo poznal žensko - - ki je mela dva magisterija, - en magisterij iz psihologije - - pa ji ni nič pomagalo - - - Totaln podn, pa je bla sredi tridesetih - - pa koliko je takih - - - Leta so relativna, vse je v čustveni zrelosti - - - eni se je zavedajo in rastejo v duši in srcu - - druge pa se hranijo na drami - - in večina je takih - - - ki rabijo dramo - - Seveda se vedno najdejo izjeme - - ampak jih je prekleto malo pa še te so vse običajno vezane - - pogosto z maminimi sinkoti - - -
CyberWorm75 21.02.2013 22:03:43
bolj sm mislu na te fb fore itd to je bolj za najstnice značilno : )) ti dam pa po drugi strani tut prow da nekatere 30 plus oz. bolj 35 plus k počasi spoznawajo da se jim biološka urca isteka kar se tiče otrok itd znajo bit zlo naporne in zafrustrirane karakterno : ))
Komandant Stane 22.02.2013 07:26:50
mariabologna - - - Ne dajete cifre tko al pa drgač - - - Ker je za vas čudno če vas tip ne obletava kot muha drek - - - pa neki osvaja - - Če pa tip reče direkt, všeč si mi, si kdaj za kšno kavo? - Te pa čudno gleda - - sploh če si samski, živiš sam, maš službo, pa pošlihtano življenje, nisi zafrustriran - - AMPAK ker "nimaš" - - ene bivše z enim ali dvema otrokoma, je kao "nekaj narobe s tabo", ker nisi mamin sinko in se ženska vpraša, kako to da ni nobena hotela "otroka s tabo" - - Ne glede na to da si ločen, je bolj normalno za ženske - - - to so FB ženske, katerih je pa itak večina - - - - Da so z mainimi sinkoti, ali ločenimi tipi ki majo enega ali dva otroka in še vedno zizajo pri mamici - - - Bolj jim je normalno, da tip ne zna spečt jajca, si perilo oprat in tako naprej - - Čuden si če nimaš FB - ja, si nad 30 in živiš sam svoje življenje TO je realnost "mariabologna" - - - sicer pa stil kako si napisala komentar, marsikaj pove o tebi :) Tko da lahko človek kar domneva od kje tako razmišljanje :)
 
tomi.passion@gmail.com 21.02.2013 07:59:54
NO, JA. VEČINA MOŠKIH POSTAJA MAMINIH SINČKOV IN POSTAJAJO ODVISNI OD ŽENSK, A TO MISLIM V VZGOJNEM SMISLU. NJIHOVA VLOGA JE ZREDUCIRANA NA VLOGO KUŽKA ALI VIBRATORJA, ZATO JIH TUDI NE MOTI, ČE ŽENSA ZASLUŽI VEČ KOT ON. TEŽAVA JE V TEM, DA BI TUDI ŽENSKE RADE ZASLUŽILE VEČ KOT MOŠKI, A HKRATI SE ZADEVA ZAKOMPLICIRA, KER VEČINI ENSK ZAGOTOVO NI V INTERESU BITI V VEZI Z MOŠKIM, KI JI NE MORE PRIVOŠČITI KAJ DOBREGA, KI JO NE MORE RAZVAJATI ITD. VSE TO PA STANE. VEČINI ŽENSK SE ZAHTEVE DVIGAJO SORAZMERNO Z NJENIM PRIHODKOM, ZATO JO MOŠKI, KI NE ZASLUŽI DOVOLJ, KMALU ZAČNE DOLGOČASITI. JASNO, TEGA ŽENSKE NE BODO PRIZNALE, COPATASTI MOŠKI PA TUDI NE.
Komandant Stane 21.02.2013 08:33:01
Podpis
KML 21.02.2013 08:40:11
1. Mislim, da ga ni človeka na tem portalu, ki ne bi znal brati malih tiskanih črk.
2. Tečen si. In prav hudo naporen. Vedno se oglašaš na te teme z enako nestrpnostjo in nastrojenostjo.
3. Ponovno ti svetujem terapijo. Morda ti bo čez čas jasno, kaj je projekcija - da svetu in ljudem okrog sebe pripisuješ lastnosti, ki jih v svet projiciraš sam.
4. Če se boš končno začel ukvarjati s seboj in nehal že iskati krivca za vse pri drugih, še posebej pri "groznih potomkah Eve", boš morda ugotovil marsikaj zanimivega. Morda se tega že zavedaš, pa ti je sebe tako težko sprejeti, da raje udariš še eno rundo udrihanja po drugih.
mufic 21.02.2013 09:56:52
Nevem od kje tebi to da so moški odvisni od žensk in da več zaslužijo.Če dobiš žensko ki nima minusa na računu si zmagal.Tko da govoriš neumnosti.

KML-bravo.Čista desetka.
majazmaja2 21.02.2013 11:03:56
Uuuu, Tomi je dobil minuse od moških, ki so se v zapisu prepoznali, in žensk, ki take moške imajo :D Od mene si dobil plus :)
esq 21.02.2013 16:22:01
he he zanimivo tole...
esq 21.02.2013 16:24:34
je pa res, da pogosto ženska ne spoštuje moškega, če zasluži več od njega...
simonaas 21.02.2013 16:33:22
očitn imaš resen problem da se obremenjuuješ z temi zadevami
ferplej 21.02.2013 20:26:23
to da me spoštuje in ljubi mi pomeni vse. drug drugega poslušava in glavne želje so pri obeh zadovoljene. je pa res, da sem se pred tem precej opekla in skoraj nisem verjela, da še obstajajo takšni moški.
mariabologna 22.02.2013 00:37:24
tomi, bravo, zadel si v polno!!!
Več komentarjev