Kaj moški mislijo o prevari, romanci v službi, ljubkovanju?

Ženske si že od nekdaj želijo, da bi lahko pokukale v moške možgane. Avtorjema knjige WTF Are Men Thinking je to deloma uspelo. Med kar četrt milijona moških sta opravila raziskavo, ki je prinesla nekatere zanimive ugotovitve.

Avtorja knjige Christopher Brya in Miguel Almaraz sta anketirala moške in prejela kar 250 tisoč odgovorov. Stališča udeležencev so nadvse zanimiva in nepričakovana, kar je presenetilo tudi raziskovalca.

seks

Če so srečni v zakonu, moški ponavadi ne skačejo čez plot. (Foto: Thinkstock)

ljubkovanje

Ljubkovanje je všeč več kot 90 odstotkom moških. (Foto: Thinkstock)

O prevari
Na vprašanje, ali bi prevarali partnerico, čeprav za to ne bi nikoli nihče izvedel, je kar 80 odstotkov vprašanih odgovorilo negativno. Dejali so, da če je zveza dobra, potem ni nobene potrebe po nezvestobi. Avtorja pa vseeno opozarjata, da bi vsak peti moški brez razmišljanja prevaral svojo boljšo polovico, če bi se mu za to ponudila priložnost.
Romanca na delovnem mestu
Moški se precej radi spuščajo v spogledovanje na delovnem mestu. Romance si privoščijo tudi z nadrejenimi ženskami in s tistimi, ki zaslužijo precej več od njih. Kljub temu se jih je tri četrtine izjasnilo, da si takšne avanture ne bi privoščili, ker si ne želijo zakomplicirati življenja.
O njenem zaslužku
Nekoč je veljalo, da moški ne mara žensk, ki zaslužijo več od njega, danes pa je takšno razmišljanje že precej staromodno. Moških danes to več ne moti, zato bi kar 88 odstotkov anketiranih pristalo na zvezo z žensko, ki zasluži več kot oni.
O ljubkovanju
Raziskovalce je najbolj šokiral podatek, da je ljubkovanje in božanje všeč kar 93 odstotkom moških. Almaraz ob tem opozarja, da so bili vsi odgovori anketirancev anonimni. Moški bi namreč po vsej verjetnosti odgovorili povsem drugače, če bi morali to storiti pred prijatelji.
O drugem zmenku
Večina moških pravi, da si ne želi vnovičnega zmenka z žensko, ki je arogantna in polna sama sebe. Poleg tega jih najbolj motijo dekleta, ki med zmenkom pogosto uporabljajo mobilni telefon.

seks

Moški si z nezvestobo ne želijo zakomplicirati življenja. (Foto: Thinkstock)

O nekdanjih partnerjih
Moški ne želijo poslušati zgodbic o nekdanjih zvezah svoje partnerice. Okrog 25 odstotkov jih pravi, da jih ne zanimajo informacije o preteklih zvezah partneric, saj se jim to zdi popolnoma nepomembno. Pozorni so le na moške, s katerimi je partnerica v preteklosti imela otroka.
 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 39
prouhudababa 22.02.2013 11:15:34
Pri vprašanju zvestobe so spet pavšalizirali.

Realno bi bilo, če bi vprašanje o varanju razdelili v starostne skupine, saj bi ugotovili, da obstaja izrazita razlika med 20-30 letniki, 30-50 letniki in 50+ letnimi moškimi.

Tisti 20-30 še verjamejo v iskreno ljubezen, večina jih še ni hudo dolgo v zvezi in verjetno jih dejansko več kot 90% niti ne pomisli na možnost varanja.

Zadeva se precej spremeni v obdobju med 30 in 50 leti. Zveze postanejo rutinske, ponekod pride do naveličanosti, pojavijo se razpoke v zvezah. V tem obdobju so na varanje imuni le tisti, ki živijo v izredno trdnih in osrečujočih zvezah, ki so se pred tem že 'iznoreli' in si od neke avanture ne obetajo ničesar, kar doma nebi imeli. Na varanje tudi ne pomislijo tisti, ki jim je v zvezi upadla samopodoba in niti ne pričakujejo, da bi jim še uspelo kakšno 'ujeti'.

Po 50. letu pa moški večinoma postanejo preprosto preleni, da bi se še podili za kiklami. Večinoma so se predali usodi in se aranžirali s tem, kar imajo in se raje trudijo, da bi iz tega napravili najboljše, kar se da.
Nanika89 22.02.2013 23:52:37
se popolnoma strinjam!
malabouha 23.02.2013 18:58:25
+1
Več komentarjev