Kakšen je občutek po seksu s prostitutko?

Če gre verjeti rezultatom raziskave, ki so jo opravili v šestih državah, so moški, ki plačajo za seks, zelo zmedeni. Po seksu s prostitutko se po navadi ne počutijo najbolje, vendar kljub temu ne želijo prenehati te prakse.

vroč seks

Prostitutke ponujajo marsikaj – bolj kot je bizarna želja, večja je cena za seks. (Foto: Thinkstock)

"Po seksu s prostitutko imam slab občutek," je bil najpogostejši odgovor moških, ki so plačali za seks. Nekateri so kot razlog za seks s prostitutko navedli, da imajo težave pri spoznavanju žensk, polovica moških, ki je sodelovala v raziskavi, pa je v zvezi oziroma so poročeni. S študijo so želeli odkriti resnico o moških, ki za seks plačujejo. Raziskava je zajela 700 moških, starih od 18 do 70 let. Večina jih ima redno zaposlitev, številni imajo visoko izobrazbo.

gola ženska

Najstarejša obrt na svetu je lahko tudi zelo donosen posel. (Foto: Thinkstock)

Večina moških je izjavila, da so se po seksu s prostitutko počutili razočarano, osamljeno, pekla jih je vest, kljub temu pa se v prihodnosti ne nameravajo odpovedati tej obliki seksa. Čeprav so spoznali, da so nekatere prostitutke spolno izkoriščane in se z najstarejšo obrtjo ukvarjajo pod prisilo, to ni vplivalo na njihovo odločitev o tem, ali si bodo še kdaj privoščili takšen seks. Izkazalo se je, da je precej moških, ki so sodelovali v raziskavi, že plačalo za seks z ženskami, za katere so sumili, da so žrtve prisilne prostitucije.

Že nekatere predhodne raziskave so pokazale, da število moških, ki plačujejo seks, narašča. Večina jih trdi, da jih je zato sram in se kesajo. "Občutki niso bili najboljši, nisem bil zadovoljen," je svoje občutke opisal eden od anketirancev. Drugi je priznal, da je razočaran ter da je denar vrgel stran. In dodal: "Še naprej sem se počutil osamljeno, zaradi žene, ki sem jo prevaral, pa me je pekla vest."

pred seksom v troje

Moški najpogosteje plačujejo za seks zato, da potešijo svoje trenutno spolno poželenje. (Foto: Thinkstock)

Izsledki torej kažejo, da so moški po seksu s prostitutko precej zmedeni. Čeprav se po takšnem seksu počutijo razočarano in prazno, pa se k prostitutkam vedno znova vračajo.
 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 141
 
markkooo 28.04.2013 20:19:20
obcutek ni dober, pocutis se umazan, ne priporocam!
ančka30 29.04.2013 13:15:22
jao
ančka30 29.04.2013 14:05:37
Namest da bi ti njo umazau,je ona tebe,ta pa dobra,hahahhahahaha
markkooo 29.04.2013 17:31:58
sem zafrknil, ker sem sel do nje stusiran
:D
 
Kolach 28.04.2013 13:49:01
Kot droga - po njej maš mačka, ampak si jo vedno znova privoščiš.
 
bigturbo1 26.04.2013 12:23:20
mene k zagrab da bi šel si ga sam zdrkam in pol si rečem o pa se pršparu eure...
Castro* 11.05.2013 04:45:05
hahahaha. kr direkt povedu. CAR! :)
 
100sa 25.04.2013 17:57:26
ne razumem zakaj ste mnenja da vse delajo pod prislo? To je zelo zelo daleč od resnice! V javne hiše z sumnjivo reputacijo, nebi nikoli niti ustopil (čeprav nisem še nikoli bil z prostituko) a poznam veliko deklet ki so pripravljene na sex zardi telefona, službe, itd. A to ni prostitucija? Pa koliko je še njih v tujini, npr Amsterdamu, ki se z tem ukvarjajo iz svoje želje. Nekatere imajo res rade sex pa zraven zaslužijo, druge so pač uvidele da im je tako lažje zaslužit.
Tonček Balonček 25.04.2013 20:17:56
AZt ker si ljudje, ki niamjo pojma, prostitucijo predstavlajo le iz filmov in zapisov na 24ur.com ter v črnih kronikah. V Ljubljani večina prostitutk nima pimpov, za stalnos tranko ima kakšnega kriminaliusta in eč ji kak tip grozi, mu ensotavno popve, da bo imel opravka s polifcijo. In stvar deluje.
100sa 25.04.2013 20:34:15
Očitno, treba je ukinit TV, već bodo sexal, već se bodo med sabo družili in već delal :)
 
SimpleLogika 25.04.2013 15:14:17
Edini razlog da se potem počutijo zmedeni in prazni je ta, da je njihova izjemno privlačna gospodična zapustila sobo, oni pa si z goro hormonov, ki so se sprostili in občutkov blaženosti ne znajo razložit človeškega pojava, da bi sedaj morala skupaj sedet v postelji in se malce objemat, pogovarjat, hecat.. itd. In ta drugi POST-LOVE del manjka, zato so se počutijo zmedene. Rešitev ? Zmenta se jutri za skupno prijateljsko kosilo in VLEČI DALJE MAJSTER ! Ne obupaj. Z izkazovanjem naklonjenosti se bo kaj hitro vdala in začel boš dobivat fejst popuste. Morda tudi 100%.
 
pikaapokaa. 25.04.2013 13:54:43
sifilis, gonoreja, klamidija, HIV... Noben normalen se nebi spuščal v to! v tem komentarju ni nič spornega, je samo resnica, zakaj bi ga potem blo treba zbrisat?
Frater 25.04.2013 11:45:09
Najbolj osvobujoč občutek pride šele po spolni nasladi z razvratno pocestnico, - s pokoro in kesanjem!
 
Tonček Balonček 25.04.2013 11:23:39
Prostitucijo pustimo fajmoštrom, običajni moški seskamo z ženskami, s katerimi se imamo radi.
 
Tonček Balonček 25.04.2013 10:00:11
Najlepša so tista fantovska leta pred poroko, ko si v pričakovanju, da se boš na poročno noč združil z ženo, ki se bo žrtvovala in se predala možu iz ljubezni in v grehu bosta spočela novo življenje! Potem bo zanosila in spolni odnosi izgubijo svoj smisel vse do takrat, ko se par spet trudi spočeti novo bitje. In če sta zelo plodna, je seksa bolj malo.
100sa 25.04.2013 17:29:37
To pol ni življenje imam 37let moja 36, 15 let živimo skupaj imamo 4 otroka in če ni sexa vsaj trikrat na teden se usedeva in pogovarajava zakaj je do tega prišlo :). Poleti je to bolj pogosto do šestkrat na teden učash 2-3 krat na dan če le časa... Drugačnega življenja v naših letih si ne želiva, a že pride čas ko bo tega manj... za 30-40 let :) Preporočam!
Tonček Balonček 25.04.2013 20:21:16
Spolni odnsoi z nosečo žensko nimajo nobenega cilja, vprašaj svojega župnika. Če ni namen občevanja spočetje, spolni odnos ni priumerna oblika izkazovanja ljubezni, to je menda jasno. TAko kot je zakon namenjen ustvarjanju družine, zato smo katoliki proti istospolnim porokam, jaz osebno pa tudi proti tistim med starimi ljudmi, po menopavzi s eženske nimajo kaj za poročati in se iti perverzije iz užitkov, to je greh!
100sa 25.04.2013 20:49:15
:)))) sex = greh ? NE no :) oprosti sem pravoslavec a ne preveć veren... Pred ene 10 leti je moja žena šla k svešteniku (župniku) ker sem jaz iskal ona pa je postila (torej ni sexa po mesec dni!!!). Ta ji je rekel da je greh če MOŽA ODBIJE ZA SEX, ker to je njena naloga :D. No, ni to bilo dovolj da se stvri spremenijo ampak zdaj je presrećna in včasih ko se spomne kaj je bilo mi se OPRAVIČUJE ker mi ni dala! Spoštovani, sex ni greh zlasti ne z ženo, kadar koli, zvišuje samozavest,
100sa 25.04.2013 20:57:05
Še ena stvar, boga spoštujem, a cerkev pa... NE GLIH, mal već kot razbojike MOGOČE! Zato ker so lažljici! Toliko otrok brez hrane, brez družin, toliko bolanih cerkav pa zida zlatne gradove, sveštenici (župniki) se vozijo v mercedesih dokler so im na zadnjem sedežu maloletni fantje. In jaz pol naj njih poslslušam gdaj bom sexal in kaj bom mislil o raznih zadevah?Ne. Katoliška daje vsaj nekaj (a uzemajo već fantov) tile naši niti toliko. Svaka vam čast da zdržite brez sexa men je teško već kot 2-3 dni (3 dan je že panika) ;).
Tonček Balonček 26.04.2013 01:09:15
Pač pa je Cerkev »rerum humanarum peritissima – izvedenka v človeških zadevah«, kot jo je imenoval Pavel VI. Zato je njen pogled na človeka po izročilu, ki prihaja že iz Svetega pisma, celosten. Kaj to pomeni? To pomeni, da tudi na spolnost gleda celostno in je ne trga iz njenih naravnih in duhovnih okvirjev.

Za spolno revolucijo, ki se je sprožila na Zahodu v obdobju po drugi svetovni vojni, pa je značilno nasprotno. Na spolnost ne gleda celostno, ampak sektorsko, polovičarsko, reduktivno.

Vzemimo primer spolnega užitka. Fiziološko gledano je užitek spodbujevalec k življenju. Uživamo namreč v vseh tistih stvareh, ki so povezane s preživetjem posameznika in vrste. Uživamo v prehrani, v primerni temperaturi, v pravilnem zaporedju počitka in dela, uživamo tudi v spolnosti. Cerkev ne nasprotuje užitku, tudi spolnemu ne, pod pogojem, da užitek ne prevlada nad drugimi razsežnostmi. Spolna revolucija pa užitek postavi na prvo mesto ter s tem poruši tako biološka kot moralna in duhovna ravnovesja. Ko je važno samo uživati in čimbolj uživati, zlahka pozabimo na medčloveški odnos, na klic k resnični ljubezni, na duhovno rast. Sam užitek v tem procesu postaja vedno bolj prazen in potrebuje vedno nove dražljaje, kar vodi v odvisnost in vse večjo erotizacijo zavesti, v končni fazi pa v raznorazne oblike spolne sprevrženosti.

Ko tako pojmovanje spolnosti postane obče družbeno dopustljivo, čemur smo priča danes, je Cerkev v precej izpostavljeni vlogi. Hočeš ali nočeš mora opozarjati in svariti, zato je velikokrat udeleženka burnih polemik pa tudi širših političnih bitk. Zlasti kadar sprejemamo zakone, ki zadevajo bistvo spolnosti, je samo po sebi umevno, da Cerkev ne bo tiho. V takih razmerah ji nasprotniki z lahkoto lepijo etikete kot »nazadnjaška«, »srednjeveška«, »brez posluha za človeka« itd. Žal pa nasprotniki običajno obsežnega in v sebi dobro sklenjenega nauka Cerkve o spolnosti ne poznajo.

Tisočletno izkustvo Cerkve uči, da sta popačeno pojmovanje spolnosti in družbeno priznavanje spolnega razvrata uvod v dekadenco posameznika in tudi civilizacije. To dekadenco na Zahodu in pri nas lahko gledamo tudi v pomanjkanju otrok. Gre za absurd. Poveličujemo spolno moč, erotiziramo pop-kulturo, nočemo pa biti plodni. Rodilom smo ukradli njihovo prvinsko biološko funkcijo! To ne more ostati brez globljih posledic za našo civilizacijo.
 
Sophia Loren 25.04.2013 08:45:56
Če so moški vedeli ali sumili, da je ženska prisiljena v prostitucijo ...so jo v bistvu oni posilili....
Več komentarjev