Kakšne komplimente imajo ženske najraje

Nova študija je odkrila, da je žensko najlažje spraviti v dobro voljo in osvojiti njeno srce, če jo pohvalimo, da je shujšala. To je kompliment, ki ga večina predstavnic nežnejšega spola najraje sliši od moških.

seks

Če ženska dobi komplimente, se tudi pri seksu bolj potrudi. (Foto: Thinkstock)

Kar 43 odstotkov žensk je obsedenih s svojo postavo in odvečnimi kilogrami, zato so najsrečnejše, ko moški opazijo njihovo vitko postavo. 40 odstotkov žensk pravi, da so vesele, če jim moški prišepne, da imajo lep nasmeh. Moški jim polepšajo dan tudi, če jim rečejo, da lepo dišijo, da imajo lepe lase, prekrasne oči ter da jim pristajajo oblačila.

privlačna ženska

Ni je ženske, ki ne bi rada slišala pohval na svoj račun. (Foto: Reuters)

Moški ženskam nikoli ne bi smeli reči, da so debele. Na seznamu nezaželenih komentarjev so tudi izjave, da delujejo utrujeno, nerazpoloženo ter da so podobne enemu od svojih staršev. Tiskovna predstavnica podjetja, ki je opravilo raziskavo, pravi: "Ženske so zapletena bitja, zato so moški v zmoti, ko menijo, da pri dajanju komplimentov ne morejo narediti napake. Najraje slišijo, da so lepe, da imajo lepe zobe, ustnice, lase in noge. Takoj, ko slišijo pripombe v zvezi s telesno težo, bodo vsa prizadevanja moškega šla po zlu."

Le 50 odstotkov žensk sprejema moške pohvale z nasmehom, kar 36 odstotkov vseh anketiranih pa napačno razume dobronamerne komplimente. Če moški dami pove, da ima krasne obline, bo zagotovo pomislila, da je predebela. In če ženski kdo reče, da je lepo naličena, jih 14 odstotkov pomisli, da so z ličenjem pretiravale.

nasmeh

Povejte ji, da ima lep nasmeh. (Foto: Reuters)

Avtorji študije pravijo: "Zaradi takšnih odzivov žensk so moški v strahu, ko delijo komplimente. Resnično se je treba potruditi in pohvale izreči tako, da jih ženska ne bo napačno razumela. Raziskava je pokazala, da bi moral moški svoji partnerki dati vsaj en kompliment dnevno."
 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 69
 
psykopunk 11.12.2012 19:39:55
Dans ti ni treba posode pomit.....jo boš jutri.
Več komentarjev