Pa kaj, če se slabo poljublja

Izsledki najnovejše raziskave so pokazali, da imajo moški radi predvsem vlažne poljube, medtem ko so ženskam všeč predvsem poljubi, ki trajajo dlje. Izkazalo se je, da poljub med moškim in žensko v resnici kaže, kako različna sta si po značaju.

poljub

Dober poljub, dober seks. (Foto: Thinkstock)

poljub

Moški želijo s poljubi spolno vzburiti partnerko. (Foto: Thinkstock)

Susan Hughes, psihologinja z univerze Albright v Pensilvaniji, pravi: "Ženske uporabljajo poljube kot način povezovanja s partnerjem, moški pa imajo poljube predvsem kot sredstvo za dosego končnega cilja, to je seks. V glavi imajo le eno misel – kako kar najbolj spolno vzburiti svojo partnerko."

Hughesova je s kolegi vzela pod drobnogled več kot tisoč moških in žensk, ki trenutno študirajo na univerzi Albright. Vsi udeleženci so morali na najrazličnejša vprašanja o poljubih odgovarjati z ocenami od 1 do 5. Rezultati so pokazali, da tako moški kot tudi ženske menijo, da poljubi predstavljajo pomembno intimno vez med ljudmi. Predstavniki obeh spolov prav ob pomoči poljubov ocenjujejo, kako močno so povezani s partnerji.

poljub

Poljubi predstavljajo pomembno intimno vez med spoloma. (Foto: Thinkstock)

Poleg tega so tako moški kot ženske izjavili, da so poljubi lahko usodni. Med izmenjavo poljubov lahko pride tudi do upada zainteresiranosti za partnerja, kar pomeni da se med tem izmenjujejo feromoni in drugi biokemijski signali. Anketiranci pa so se pri določenih vprašanjih postavili vsak na svoj breg. Za ženske slab poljub pomeni konec romantičnega večera, večina moških pa je izjavila, da bi šli v posteljo tudi z žensko, ki se slabo poljublja.

 

 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 27
 
danijel_28 12.03.2013 22:54:20
Ni ga lepšega kot so poljubi in ki trajajo v nedogled. Z njimi se pokaže in dokaže, koliko se imata partnerja res rada in koliko se ujameta med seboj.
Več komentarjev