Kakšnega moškega si ženske resnično želijo?

Nove raziskave kažejo, da obstaja celo več sanjskih moških. Ženske v vsakem življenjskem obdobju namreč iščejo partnerja, ki bo izpolnil njihova pričakovanja. V mladosti jih prepriča zunanja podoba moškega, z leti pa si želijo globlji odnos.

strasten seks

Ženske poleg dobrega ljubimca potrebujejo tudi uglajenega moškega, s katerim se počutijo varno. (Foto: Thinkstock)

Predstavnice nežnejšega spola v vsakem življenjskem obdobju iščejo drugačen tip moškega. Psihologinja Cecilia D’Felice: "Ženske se z leti spreminjajo, zato se spreminja tudi njihova predstava o sanjskem moškem. To je najbolj naraven pojav na svetu."

strasten seks

Kakšen je pravzaprav idealen moški? (Foto: Thinkstock)

Dekleta med 18. in 24. letom se najraje zagledajo v moškega, ki jim ga bodo prijateljice zavidale. Kar 47 odstotkov teh žensk meni, da je zelo pomembno, da družba in okolica sprejema partnerja, s katerim je v zvezi. Dekletom v teh letih je najbolj pomembno, da je moški privlačen ter da imata podoben okus pri glasbi, filmih in knjigah.

Med 25. in 34. letom si ženske gradijo kariere, zato pričnejo na potencialne partnerje gledati drugače. Iščejo partnerja, ki ima podobne ambicije in s katerim bi lahko zasnovale in uresničile dolgoročne načrte. Kljub temu pa pri teh ženskah še vedno ostaja v ospredju tudi fizični izgled moškega in skladnost pri seksu.

Po 35. letu se pogosto dogaja, da ženske pričnejo privlačiti nekoliko starejši moški. V teh letih si kar 73 odstotkov želi ob sebi imeti starejšega moškega, ki je izkušen ljubimec. Iščejo uglednega človeka z bogatimi življenjskimi izkušnjami, ki je uglajen, v njegovem zavetju pa se počutijo varno.

Med 45. in 55. letom se ženske najlažje odločijo za zvezo z mlajšim moškim. Kar 54 odstotkov žensk iz tega starostnega obdobja ne bi imelo nič proti, če bi živele s partnerjem, ki bi bil od njih mlajši pet ali več let. V teh letih so ženske večinoma zadovoljne s svojo kariero, postanejo samozavestne, zato se pogosto predajajo strastem in eksperimentiranju.

starejši par

Starejše dame si želijo ob sebi imeti romantičnega in razgledanega gospoda. (Foto: Reuters)

Po 55. letu ženske iščejo osebo, ki ima podoben smisel za humor. Ob sebi si želijo imeti inteligentnega in romantičnega moškega, s katerim imata enak pogled na svet. Strokovnjaki pravijo, da ženske v tem življenjskem obdobju zelo dobro vedo, kaj si želijo in kaj ne.
 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 58
 
vlvjhlghljuč 06.01.2013 16:52:16
statistični podatki za te raziskave so vzeti iz : KDO JE NEBI
Več komentarjev