Ko se noče več dvigniti

Kar 50 milijonov moških po Evropi ima težave z erekcijo ali s kakšno drugo obliko erektilne disfunkcije. Gre za spolno motnjo, ki ji pravimo tudi impotenca, pri kateri moški ni sposoben doseči ali obdržati zadosti čvrste erekcije penisa za uspešen spolni odnos.

težave z erekcijo

Nezdrav način življenja pogosto privede do težav z erekcijo. (Foto: Thinkstock)

tek

S tekom do boljših "rezultatov" v postelji (Foto: Thinkstock)

Do težave z erekcijo lahko pride pri vsakem moškem, vendar se zato ni treba posebej vznemirjati. Strokovnjaki dandanes vedo, da do takšne spolne motnje ne pride samo zaradi enega faktorja, temveč zaradi številnih vzrokov. Če ti problemi pri moškem niso prepogosti, gre po navadi le za posledice stresa in utrujenosti. Vzroki za impotenco so lahko telesne in duševne narave, najpogosteje pa do težav z erekcijo pride zaradi napačnega prehranjevanja, zmanjšanja telesne aktivnosti, stresa, pa tudi zaradi prevelikih naporov na delovnem mestu.

Pri moških je zelo pomembno, kako se prehranjujejo. Prevelike količine hrane in debelost lahko nanje vplivajo zelo negativno. Za pravilno delovanje organizma so potrebni proteini, maščobe, ogljikovi hidrati, minerali in vitamini. Najbolj pomembni pa so redni obroki. Strokovnjaki svetujejo, da bi morali za mizo vsak dan sesti vedno ob istih urah.

težave z erekcijo

V Evropi ima vse več moških težave z erekcijo. (Foto: Thinkstock)

Šport je vsekakor največji zaveznik seksa. Seveda pa velja, da se morajo moški aktivnosti lotiti v okvirjih, ki so prilagojeni njihovim sposobnostim in starostni dobi. Izbor je zares velik, od plavanja, teka, iger z žogo do smučanja in kolesarjenja. Redna telesna aktivnost izboljšuje delovanje kardiovaskularnega sistema – med vadbo zvišuje krvni tlak, povečuje cirkulacijo krvi ter raven moškega spolnega hormona testosterona.
 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 81
 
sinebaline 23.01.2013 17:04:04
ko sem bil mlad sem imel štiri gibljive ude in enega trdega. sedaj pa imam štiri trde in enega upogljivega
Več komentarjev