Ko so ženske spolno hladne in neodzivne

Težko se vzburite, nimate želje po seksu, o orgazmu pa lahko le sanjate? Ko pride do takšne situacije, mnoge ženske najprej pomislijo, da so frigidne. A kot kaže, stvar le ni tako preprosta, kot se zdi na prvi pogled.

O frigidnosti ne moremo govoriti, ko je ženska utrujena, bolna, ko ima preveč skrbi v službi ali ko je v zvezi z moškim, ki je spolno ne vzburja. Mnogi moški imajo napačno predstavo o spolnem življenju ženske. Predstavljajo si, da je ženska džuboks, v katerega vržejo kovanec (v našem primeru penis), potem pa mora avtomat zapeti in zaplesati točno določeno pesem.

frigidnost

Frigidnost strokovnjaki opredeljujejo na različne načine. (Foto: Thinkstock)

Strokovnjaki damam sporočajo, da v takšnih primerih zagotovo ne gre za frigidnost, temveč imajo ob sebi moškega, ki ne ve ničesar o seksu in o ženskem telesu. In dodajajo: "Niste frigidne, če pri vsakem spolnem odnosu ne doživite orgazma. In niste frigidne, če vsakič ne sprejmete ljubezenskega klica vašega ves čas vzburjenega partnerja."

spolni odnos

Upad spolne sle je pogosta motnja pri ženskah. (Foto: Thinkstock)

Če bi frigidnost zajemala vse zgoraj navedeno, potem bi bila frigidna prav vsaka ženska na tem svetu. Frigidnost je nekaj povsem drugega, nekaj, kar je precej bolj zaskrbljujoče. Frigidna ženska je pravzaprav oseba, ki ima svojega partnerja rada in je pri seksu sproščena, pa vendar ne čuti užitkov.

Pomanjkanje spolnega poželenja je individualni problem vsake ženske, zato rešitev ni mogoče najti v knjigah. Nekatere oblike frigidnosti je mogoče odpraviti povsem enostavno, predvsem takrat, ko gre za kontracepcijske tablete, ki lahko povzročijo manjšo potrebo bo seksu. Tudi nosečnost in materinstvo sta prav tako lahko vzrok za frigidnost. In če so vzrok bolečine pri penetraciji, bo za rešitev teh težav poskrbel ginekolog.

Kaj pa, če problemi tičijo drugje? Ob sebi imate partnerja, s katerim se lahko iskreno pogovarjate o svojih težavah v spolnosti, odpravili ste vzroke, za katere ste mislili, da so privedli do pomanjkanje poželenja, vendar ste pri seksu še vedno hladni. V tem primeru je dobro obiskati kakšno od svetovalnih služb ali psihiatra, kajti najverjetneje gre za zmes psihičnih in fizičnih problemov, ki so privedli do frigidnosti. Pomoč strokovnjakov je sicer dobrodošla, a treba je vedeti, da je zdravljenje žensk, ki so spolno hladne in neodzivne, pogosto dolgotrajen proces.

seks

Vsako spolno motnjo lahko pozdravimo, kadar odpravimo vzroke zanjo. (Foto: Thinkstock)

Edina rešitev za frigidne ženske, ki bi bila lahko učinkovita in pri kateri ni potrebna pomoč strokovnjaka, je vztrajno raziskovanje lastnega telesa. Masturbacija, ki privede do orgazma, je pri ženski precej daljši proces kot pri moškem. Priporočajo uporabo vibratorja, ki žensko privede do spolnega vzburjenja in jih spomni na spolne odnose s partnerjem. Ko pri samozadovoljevanju žensk pride do določenega napredka, do stimulansov in dobrih občutkov, gre za znake, ki kažejo, da bo lahko kmalu uživala tudi pri spolnih igricah s partnerjem.
 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 62
 
ančka30 27.05.2013 12:59:10
Kako blizite dedci ej....
Več komentarjev