Manj spolnih bolezni z obrezanim penisom

Študija na eni od ameriških univerz je pokazala, da postaja v zahodnem svetu obrezovanje moškega spolovila prava modna muha. Obenem pripomore k boljši higieni, spolne bolezni pa so pri takšnih moških manj pogoste.

strasten seks

Odločitev za obrezovanje ali proti njemu je povsem osebna stvar vsakega moškega. (Foto: Thinkstock)

Nekateri strokovnjaki trdijo, da pri obrezanih moških obstaja manjše tveganje okužbe z genitalnimi bradavicami, z virusom herpesa ter celo s HIV, podaljša čas do izliva, orgazmi so močnejši, na samem penisu pa je kar dvakrat manj bakterij. Znanstveniki so primerjali biološke brise pacientov pred obrezovanjem spolovila ter leto dni po obrezovanju. Odkrili so, da se je pri teh moških bistveno zmanjšalo število anaerobnih bakterij na penisu.

gol moški

Obrezovanje ali cirkumcizija je majhen kirurški poseg, s katerim odstranijo prepucij. (Foto: Reuters)

Dr. Lance Price pravi: "Z odstranitvijo kožice na penisu se poveča dotok kisika, zmanjša se vlažnost, spremeni pa se tudi eko sestav organa." Price že načrtuje nove študije, s katerimi želi potrditi, da odstranitev kožice na moškem spolovilu vpliva na manjše tveganje za nastanek okužbe s HIV.

Glavica obrezanega penisa je pri oblečenemu moškemu ves čas izpostavljena drgnjenju, zato je malce manj občutljiva. Moške pripravi do tega, da se morajo posledično bolj truditi pri seksu. Pri Arabcih je obrezovanje del kulture, zato zanje velja, da so zato boljši ljubimci. V preteklih letih so imeli odločilen vpliv tudi mediji, ki pišejo, da je obrezan penis lepši od neobrezanega.

strasten seks

Nestrokovni poseg lahko poškoduje spolovilo, sploh če zdravnik odstrani preveč kožice. (Foto: Thinkstock)

Zato se v zadnjih letih pri moških pogosteje pojavljajo želje po obrezovanju in lepotni kirurgi imajo polne roke dela. Tudi v filmih za odrasle se pojavlja vse več moških, ki imajo obrezane penise. Ta modna muha je vse bolj prisotna v ZDA, širi pa se tudi na evropska tla, kjer so moški večinoma neobrezani.
 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 74
 
ančka30 29.04.2013 09:20:36
...no in kolk vas dedcov si ga je šlo obrezat,ko se to na POP tv ovjavilo in pali komentarji,kaj,kako,zakaj.......hahahahahaha

JST MOJEMU NEBI DOVOLILA DA SI GA OBREŽE!!!!!!!!
Več komentarjev