Seks s samim seboj je najbolj varen

Z masturbacijo do urejenega spolnega življenja

Ameriški seksolog Alfred Kinsey je že leta 1950 ugotovil, da ženska, ki masturbira prej, preden postane spolno aktivna, pozneje s svojim partnerjem hitreje doživi orgazem. Ker partnerja nimata nikoli popolnoma enako močnega libida, se zdi, da je prav masturbacija odlično zdravilo za ohranjanje reda, miru in sreče v zvezi.

samozadovoljevanje

Samozadovoljevanje pri ženski sprošča menstrualno napetost. (Foto: Reuters)

seks

Ženske, ki masturbirajo pred spolnimi odnosi, pozneje s partnerjem lažje doživijo orgazem. (Foto: Thinkstock)

Čeprav so znanstveniki že v 70. letih prejšnjega stoletja dokazali, da ima masturbacija blagodejen vpliv na telo in dušo človeka, pa tudi po več kot 40 letih še vedno obstaja precej takšnih, ki imajo do tega zadovoljstva precej negativen odnos. Samozadovoljevanje je izjemno pomembno predvsem v primerih, ko sta partnerja narazen, pa tudi po porodu in v trenutkih, ko je eden od partnerjev izjemno utrujen od dela. Dejstvo je, da ima pogosto eden od partnerjev večjo spolno željo, drugi pa manjšo, kar lahko privede do resnih problemov, zaradi katerih se zakonca na koncu tudi razideta.

Raziskave so pokazale, da je masturbacija dobra tako za ženske kot tudi za moške. Pozitivno vpliva na odpornost moškega, ščiti prostato pred infekcijami ter zmanjšuje tveganje za nastanek raka na prostati. Pri ženski sprošča menstrualno napetost in zvišuje prag prenašanja bolečin, obenem pa tudi olajšuje boleče menstruacije, preprečuje menstrualne krče in bolečine v hrbtenici. Masturbacija je primerna za oba spola, saj gre za najbolj varno obliko seksa, sprošča stresne situacije, prav tako pa tudi spodbuja izločanje hormona sreče.

striptizeta

Koliko moških je po ogledu te striptizete odšlo na seks s samim seboj? (Foto: Reuters)

Terapevti poudarjajo, da samozadovoljevanje predstavlja odlično metodo, s katero lahko potešimo lastno potrebo po seksu. Na ta način se zlahka izognemo napetostim, pregovarjanjem in nesoglasjem s partnerjem. Osebe, ki občasno uživajo v seksu  s samim seboj, se bolje počutijo v svojem lastnem telesu. Doživijo lahko številne izjemno intenzivne orgazme, ki jih bodo pozneje lažje doživeli tudi s svojim partnerjem. Strokovnjaki še ugotavljajo, da nekateri moški postanejo sčasoma tako zelo obsedeni s seksom s samim seboj, da povsem izgubijo željo po seksu s partnerico.
 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 9
 
mkug5g 18.10.2012 21:44:10
kdor se obira masturbira
Več komentarjev