Najboljši je jutranji seks

Izsledki najnovejše raziskave kažejo, da ima jutranji spolni odnos celo vrsto prednosti. Seks v zgodnjih urah prinaša obilico zdravja, užitkov, obstaja pa tudi precej večja možnost, da bomo doživeli tisti pravi, eksplozivni orgazem.

jutranji seks

Dan bi se moral začeti z jutranjim seksom. (Foto: Thinkstock)

seks

Med spolnim odnosom v jutranjih urah pride do sproščanja hormona sreče. (Foto: Thinkstock)

"Človeško telo ob pol osmih zjutraj proizvaja celo vrsto spolnih hormonov, pride pa tudi do povečane količine adrenalina. Zato je jutranji seks najbolj primerna aktivnost za začetek dneva. Oba partnerja sta spočita, čutila so izostrena, zato oba dražljaje doživljata bolj intenzivno," pravi spolna terapevtka Suzie Hayman.

Raziskava je pokazala, da imajo pari med jutranjim seksom večje možnosti, da doživijo orgazem, pa tudi, da ženska zanosi. Tisti, ki dan začnejo s seksom, so ves dan bolje razpoloženi in polni optimizma, okrepi pa se tudi njihov imunski sistem. Znanstveniki pravijo, da so osebe, ki dan začnejo s seksom, bolj zdrave in srečne od tistih, ki si takoj, ko odprejo oči, privoščijo skodelico kave in rezino toasta. Jutranji seks zmanjšuje možnosti za nastanek gripe in prehlada ter izboljšuje videz kože, las in nohtov.

jutranji seks

Jutranji seks poskrbi za energijo za ves dan. (Foto: Thinkstock)

Ameriška znanstvenica Debbie Herbenick, avtorica knjige Because It Feels Good, pravi: "Seks v jutranjih urah sprošča hormon sreče oksitocin, ki partnerje medsebojno še dodatno povezuje. Poleg tega jutranji spolni odnos prinaša zdravje in lepoto."

Tudi druge študije kažejo, da je seks zdrav, saj trije spolni odnosi tedensko prepolovijo tveganje za nastanek srčne ali možganske kapi, moški, ki imajo redne spolne odnose v 50. letih, pa so manj podvrženi tveganju za nastanek raka na prostati.

 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 44
 
ančka30 24.05.2013 10:16:09
Pa sej ni važnu kdaj je,sam da je in to kot treba da je.....Ma kam lepše še kej danes delat,kot sexat no da slišim;)
Več komentarjev