Najboljši je jutranji seks

Izsledki najnovejše raziskave kažejo, da ima jutranji spolni odnos celo vrsto prednosti. Seks v zgodnjih urah prinaša obilico zdravja, užitkov, obstaja pa tudi precej večja možnost, da bomo doživeli tisti pravi, eksplozivni orgazem.

jutranji seks

Dan bi se moral začeti z jutranjim seksom. (Foto: Thinkstock)

seks

Med spolnim odnosom v jutranjih urah pride do sproščanja hormona sreče. (Foto: Thinkstock)

"Človeško telo ob pol osmih zjutraj proizvaja celo vrsto spolnih hormonov, pride pa tudi do povečane količine adrenalina. Zato je jutranji seks najbolj primerna aktivnost za začetek dneva. Oba partnerja sta spočita, čutila so izostrena, zato oba dražljaje doživljata bolj intenzivno," pravi spolna terapevtka Suzie Hayman.

Raziskava je pokazala, da imajo pari med jutranjim seksom večje možnosti, da doživijo orgazem, pa tudi, da ženska zanosi. Tisti, ki dan začnejo s seksom, so ves dan bolje razpoloženi in polni optimizma, okrepi pa se tudi njihov imunski sistem. Znanstveniki pravijo, da so osebe, ki dan začnejo s seksom, bolj zdrave in srečne od tistih, ki si takoj, ko odprejo oči, privoščijo skodelico kave in rezino toasta. Jutranji seks zmanjšuje možnosti za nastanek gripe in prehlada ter izboljšuje videz kože, las in nohtov.

jutranji seks

Jutranji seks poskrbi za energijo za ves dan. (Foto: Thinkstock)

Ameriška znanstvenica Debbie Herbenick, avtorica knjige Because It Feels Good, pravi: "Seks v jutranjih urah sprošča hormon sreče oksitocin, ki partnerje medsebojno še dodatno povezuje. Poleg tega jutranji spolni odnos prinaša zdravje in lepoto."

Tudi druge študije kažejo, da je seks zdrav, saj trije spolni odnosi tedensko prepolovijo tveganje za nastanek srčne ali možganske kapi, moški, ki imajo redne spolne odnose v 50. letih, pa so manj podvrženi tveganju za nastanek raka na prostati.

 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 44
 
ančka30 24.05.2013 10:16:09
Pa sej ni važnu kdaj je,sam da je in to kot treba da je.....Ma kam lepše še kej danes delat,kot sexat no da slišim;)
miško 99 04.01.2013 22:23:45
Dan bi se moral začeti z jutranjim seksom.
Kaj so vsi vzdevki zasedeni? 29.03.2013 12:09:13
Saj se začne ,ko te šef napiči za dobro jutro
ančka30 23.05.2013 09:01:18
Pa mu rečeš da nej prvo jajca sprazne,pa ne napada.....
 
mixcraft 31.12.2012 12:21:14
pa še res je.potem pa ena medica in to...
Yob Tvoyu Mat 31.12.2012 10:27:28
še bolš je pa kafe pa čik da lahk grem pol na kiblo
 
CDROM 30.12.2012 23:09:08
Ja ni ga boljšega, samo če obiščeš kopalnico pred tem in opraviš še kako potrebo!
Cel dan si nasmejan, samo sex ti hodi po glavi pa ni nobenih glavobolov!
 
4play 30.12.2012 21:22:59
rajsi si ga zd..... ko pa zjutraj sexam-----mi samo dan pokvari
 
4play 30.12.2012 21:18:56
ja,je----samo ne doma
Znalec 30.12.2012 19:05:34
Ja, jutranji je bil svoje čase nekaj posebnega. Mladost norost.
Spiritual being 30.12.2012 12:04:33
Kaj so lucidne oz. zavestne sanje?

Izraz "lucidne sanje" si je v začetku 20. stoletja izmislil oz. prvič uporabil Frederik van Eeden, pisatelj in pesnik, da bi s tem ponazoril umsko jasnost sanj.

Definicija

Lucidne sanje so sanje v katerih se človek popolnoma zaveda dejstva da se nahaja sredi sanj in to svojo vednost uporabi za spreminjanje toka sanj.

Lucidne sanje? Kaj je to?

Zamisli si, da spiš. Zamisli si, da spiš in sanjaš. Tvoje sanje se odvijajo v vsej njihovi skrivnostni nepredvidljivosti in ti se pasivno prepuščaš njihovemu nezavednemu toku. Dogodki si tekoče sledijo eden drugemu, kot utečena dramska igra na gledališkem odru. Nenadoma pa tok nezavednosti prekine subtilen preblisk umske prisebnosti. Vidiš namreč letečega slona. In to roza barve. Velik leteči slon roza barve. Ne samo, da ni siv, tudi leti. Saj to ni mogoče. Tvoj notranji vodnjak čutne, zaznavne zavednosti se je nenadoma prebudil iz globokega spanca in v tebe, v tvojo dušo, v tvojo bit začel brizgati adrenalinske valove popolnoma vsakdanje a ponoči nikoli prisotne zavesti. Iznenada se popolnoma zaveš absurdnosti nastale situacije in vse kar lahko izjaviš je le: "Sanjam! Pa jaz sem sredi sanj!"

Kratka in jedrnata razlaga

Poznate Star Trek? Ja? Potem poznate tudi Holodeck. Ja? No, to je to.

Malo zgodovine

Do pred nekaj desetletji je za zavestne sanje veljalo, da niso mogoče, da ne obstajajo. Zavest, medtem ko spimo, torej ko smo nezavedni? Nemogoče! Primere, ko so ljudje pripovedovali, da so imeli lucidne oz. zavestne sanje so materialistični znanstveniki obravnavali le kot nenavadne okultistične anekdote, nevredne kakršnegakoli znanstvenega obravnavanja.

Potem pa sta v poznih sedemdesetih, čeprav sta bila geografsko zelo oddaljena, skoraj istočasno dr. Stephen LaBerge in Alan Worsley s kolegi, v njihovih spalnih laboratorijih prvič v zgodovini med spanjem, z vnaprej določenimi premiki oči signalizirala zunanjemu svetu da, ja, sanjata! Postavljen je bil nov mejnik v (zahodnjaški) človeški zgodovini, sanjske meje ki jih je postavila empirična znanost so bile končno porušene. Miti o sanjah so dobili nove, epske razsežnosti. Človek je odkril nov svet.

Ko sem luciden...

Sanjač lahko v svojih lucidnih sanjah počne vse in karkoli. Ko se sanjač zaveda, da sanja, lahko po svoji volji spreminja potek in podobo sanj, lahko preoblikuje sanjske osebe in podobe. Fizične, moralne in druge omejitve odpadejo. Sanjač sam se odloča kaj bo iz njegovih sanj. Zabava, neskončna, neomejena zabava, obisk nikoli videnih krajev, planetov, galaksij, letenje, Matrix style , kakršnekoli oblike seksa, udejstvovanje v prizorih kateregakoli filma, skupinske sanje, sanjsko zdravljenje, sanje, ki napovedujejo prihodnost, obisk preteklosti, prihodnosti, posvetovanje s svojim notranjim duhovnim voditeljem, poistoveti se z drugo osebo/stvarjo/živaljo v sanjah, spremeni karkoli v karkoli drugega, neskončne možnosti učenja, novih izkušenj, samorazvoja, itd, itd, ipd..

vir: Lucidne sanje
 
Jožajoža 29.12.2012 21:01:45
fuj, saj zjutraj ja zaudarja
Več komentarjev