Poljubljanje je bolj pomembno od seksa

S poljubljanjem se še stopnjuje naša ljubezen do partnerja, kemične spojine, ki ob tem nastajajo, pa nas še dodatno sproščajo. Številni menijo, da so prav poljubi odločilni pri vzdrževanju ljubezenskega plamena med dvema osebama.

Si želite imeti srečno ljubezensko zvezo? Seks je seveda še kako pomemben faktor, toda pri vsem tem imajo pomembno vlogo tudi poljubi. Z nežnostmi, ki nastanejo pri poljubljanju, se poglablja povezanost med partnerjema ter posledično tudi kakovost spolnih odnosov.

poljub

Poljub je precej več kot samo dotik ustnic in jezikov. (Foto: Reuters)

Mnogi se še spomnijo Julie Roberts v filmu Čedno dekle, kjer kot prostitutka strogo ločuje posel s strankami in poljubljanje, saj se ji poljubi zdijo precej bolj intimni od samega seksa. Mogoče je takšno dojemanje malce čudno, toda številne raziskave med pari so pokazale, da velika večina razmišlja prav na tak način.

poljub

Poljubljanje znižuje krvni pritisk in blagodejno vpliva na cirkulacijo. (Foto: Reuters)

Žalostno je, da se v začetku naših ljubezenskih zvez s partnerjem poljubljamo ure in ure, medtem ko pozneje, ko z njim postanemo skladnejši in bolj povezani, na poljube kar nekako pozabimo. Seveda je zadovoljstvo obeh partnerjev v zvezi večje, če se dobro ujemata v seksu, prav tako pa je zelo pomembno, da ves čas z majhnimi nežnostmi podžigata strast.

Dotiki z nosovi, izmenjava telesnih sokov, vdihi in izdihi, medtem ko mižimo, partnerjema prinese veliko pozitivne energije in ju močneje poveže. Strokovnjaki pravijo, da je seks odličen način za izražanje strasti, medtem ko je poljub tisti, s katerim ljubljeni osebi sežete naravnost v srce. In dodajajo: "Poljubljajte se vsak dan. Uporabljajte svoje ustnice in jih nesebično delite z osebo, ki jo imate radi. S tem bo vaša zveza postala trdnejša, užitki pa veliko večji."
 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 32
 
pupii 03.09.2012 23:31:26
jaz se tud rada poljubljam
kralj_republike 05.09.2012 14:59:35
Poljubljanje je zakon, tako kot tudi šlatanje in božanje! Seks brez teh 3 stvari je neko brezvezno mehansko nabijanje kot ga vidiš v tistih porničih, ko so zanič in zlagani!
BECHEROWKA 20.09.2012 01:00:51
tut u porničih se lupčkajo pa šlatajo in božajo!
Več komentarjev