Seks je najcenejše in najbolj učinkovito zdravilo

Na spletni strani enega od najvidnejših podjetij, ki se ukvarja z oblikovanjem izdelkov za intimno življenje, so opravili zanimivo anketo. Poskušali so ugotoviti, zakaj je seks pomemben in na kakšen način nam pomaga v življenju.

seks

Tisti, ki se vsakodnevno predajajo nežnostim, lažje prenašajo stresne situacije. (Foto: Thinkstock)

Seks je podoben povišanju plače
Kar 50 odstotkov vseh zaposlenih ljudi je prepričanih, da so za svoje delo plačani manj, kot si v resnici zaslužijo. Zato seveda želijo dobiti povišico pri plači. Študija je pokazala, da uživanje pri seksu prinaša podoben občutek kot recimo dvig plače za 50 evrov. Ugotovili so, da zdravo spolno življenje deluje spodbudno, za 31 odstotkov zvišuje produktivnost in kar za trikrat povečuje ustvarjalnost.

seks

Med seksom porabimo veliko energije. (Foto: Thinkstock)

S seksom proti nakupovanju
Če opravljamo delo, ki nas ne izpolnjuje, si pogosto iščemo uteho. Ena od študij je pokazala, da se 25 odstotkov žensk, ki so v službi nesrečne, impulzivno odpravi po nakupih. Pri nakupovanju namreč pride do izločanja dopamina, ki poskrbi za boljše razpoloženje. Vendar pa je seks precej boljša rešitev od brezglavega nakupovanja, poleg tega pa je tudi precej cenejši.
S seksom in z nežnostmi proti stresu
Povprečen zakonski par ima v enem letu 58 spolnih odnosov, kar je nekaj več kot enkrat tedensko. Ker smo zaradi današnjega tempa življenja vse bolj napeti, je treba poiskati način za sproščanje in boljšo produktivnost. Pari, ki se vsakodnevno objemajo in poljubljajo, boljše prenašajo stresne situacije, saj nežnosti spodbujajo nastanek oksitocina v telesu. Ti hormoni se začnejo izločati že po pičlih 20 sekundah, kar pomeni, da se lahko tudi tisti najbolj zaposleni sprostijo za kratek čas.
S seksom do mladostnega videza
Vsi vedo, da je lep in negovan videz človeka pomemben faktor pri ustvarjanju poslovne kariere. Seks povečuje cirkulacijo kisika za 40 odstotkov, naša koža pa posledično postane bolj gladka in privlačna. Boljša prekrvavitev čisti kožo po naravni poti, nastajanje kolagena pa preprečuje nastanek grdih madežev in gub.

seks

Raje seks kot potratni nakup.. (Foto: Thinkstock)

S seksom do skladne postave
Po napornem delovnem dnevu si vsi zaslužijo malce užitka. Ker so številni dandanes nezadovoljni s svojo telesno težo in postavo, lahko užitke in vzdrževanje telesne pripravljenosti uravnavamo – s seksom. Tisti, ki ga prakticirajo vsaj trikrat tedensko, s tem »pokurijo« 167.43 kilojoulov (40.000 kalorij) na leto, kar predstavlja tritedenski vnos hrane brez kakršnih koli zadržkov.
 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 41
 
Muscular 02.03.2014 19:42:28
Brez sexa živet je totalni užitek.
Več komentarjev