Uspešne ženske moških spolno ne privlačijo

Ženske, ki večino svojega časa posvečajo karieri, imajo precej slabše spolno življenje od tistih, ki niso osredotočene samo na delo. Na obrazu poslovne ženske so opazni sledovi stresa, ki načenja njeno zdravje.

Najnovejša raziskava, ki jo je objavil ameriški spletni časopis Huffington Post, je pokazala, da imajo uspešne ženske s kariero precej manj uspeha v postelji. Poleg tega karieristke nimajo časa za zmenke in spoznavanje moških.

poslovna ženska

Uspešne poslovne ženske po navadi nimajo sreče z moškimi. (Foto: Reuters)

Navajajo, da se pri njih zaradi stresnega in napornega dela dvigne raven kortizola, hormona stresa. Kot kaže, so zato za moške manj privlačne. Med raziskavo so moški ocenjevali privlačnost ženskih obrazov in tiste, ki so imele v organizmu povišano raven kortizola, so razglasili za manj privlačne.

par v sobi

Moški pri ženskah prepoznajo sledove stresa. (Foto: Thinkstock)

Moški na ženskem obrazu prepoznajo vpliv stresa, ki je načel njihovo zdravje. Podzavestno sprejemajo signale o slabem zdravstvenem stanju potencialne partnerke, ki je zato najverjetneje posledično manj plodna. Študija je pokazala, da smo ljudje precej manj civilizirani, kot si predstavljamo, saj med nami še vedno vladajo nagoni razmnoževanja.

Strokovnjaki so odkrili, da ima stres poguben vpliv na življenje na vseh področjih. A kljub temu ne smemo biti črnogledi. Obstajajo namreč precej učinkoviti načini boja proti stresu, kar precej pripomore k zniževanju nivoja kortizona. In ko sledovi stresa niso več opazni, postanejo predstavnice nežnejšega spola za moške avtomatično bolj privlačne.
 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 111
 
ančka30 10.06.2013 10:57:51
Nedajte se babae!!!!!
ubogislovenci 12.06.2013 21:50:43
Prevedi to...
Več komentarjev