Ženske imajo rade moške, ki so zasedeni

Ženske postajajo iz dneva v dan vse bolj samozavestne in vse bolj pogosto hrepenijo po vznemirljivih ljubezenskih romancah. Osvojiti in omrežiti želijo tudi moške, ki so že oddani ali poročeni in pri tem ne izbirajo sredstev.

Na spletnih portalih je moč opaziti, da se lov na poročene moške v glavnem odvija v Hollywoodu. Spomnimo se le na Tigerja Woodsa in Jesseja Jamesa. Študija, ki so jo opravili v Oklahomi, pa kaže, da takšen trend v družbi traja že vrsto let.

par na plaži

Zasedeni moški so bolj zanimivi. (Foto: Thinkstock)

Raziskovalci so ženske razdelili v dve skupini ter jim pokazali fotografije privlačnih moških. Tistim iz prve skupine so pojasnili, da so fantje s fotografij samski, tistim iz druge skupine pa, da so poročeni. Nato so jih vprašali, koliko truda bi vložile, da bi jih osvojile. Udeleženke raziskave so odgovarjale v skladu s pričakovanji znanstvenikov, le takrat, ko so ugotovile, da je moški že oddan, so pokazale precej več zanimanja.

seks

Najlepše je omrežiti poročenega moškega. (Foto: Thinkstock)

Znanstveniki so njihove reakcije povezali z ekonomskim statusom današnjih ženk. Bolj, kot so samozavestne in neodvisne, bolj so tudi seksualno in socialno agresivne. Zato več nikogar ne čudi, da ženske postajajo na vseh področjih življenja vse drznejše.

Obstaja tudi kemijska razlaga, ki ponuja odgovor, zakaj se ženske tako rade zagledajo v poročene moške. Vsaka blokada naših romantičnih teženj namreč povzroča zvišanje nivoja živčnega prenašalca dopamina, zaradi katerega hitro postanemo odvisni. "Moški, ki so že oddani, so s tem že potrdili svojo naklonjenost do zvez, kar nekatere ženske izjemno privlači. Ko osvojijo takšnega moškega, se počutijo superiorno. Vendar praviloma takšna romanca ne traja dolgo, saj ženska za osvajanje poročenega moškega porabi veliko energije. Takšni moški bodo verjetno podlegli izzivu in si privoščili spolni odnos, toda le redki zapustijo svoje dolgoletne partnerice ali žene," je pojasnil ameriški seksualni terapevt Ian Kerner.

seks

Samskim ženskam se zdijo vezani moški privlačnejši od tistih, ki so jim na voljo. (Foto: Thinkstock)

Seveda pa vedno obstajajo izjeme, ki potrjujejo pravilo. Vzemimo za primer Angelino Jolie, ki je Brada Pitta dobesedno »ukradla« Jennifer Aniston. Po skoraj osmih letih in šestih otrocih se zdi, da je njuna zveza še vedno trdna. Seveda pa ne vemo, ali Angelina živi v strahu, da bo tudi njej kakšna mlada hollywoodska zvezdnica ugrabila partnerja.
 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 72
V.V.V. 22.12.2012 19:13:09
to sem tud jaz opazil v moji službi se sodelavke neporocene al pa locene limajo na porocene in vezanre moške
Več komentarjev