Ženske trikrat manj, moški trikrat več

Ko nanese pogovor na število partnerjev, s katerimi so bile v zvezi, jih ženske ponavadi navedejo manj, kot so jih imele. Pri moških pa je ravno obratno, vedno se pohvalijo, da so imeli več partneric, kot so jih imeli v resnici.

strasten seks

Vsakič, ko se ženske resneje zapletejo z novim moškim, pogovor nanese tudi na preteklost. (Foto: Thinkstock)

ljubimca v postelji

S koliko ženskami je spal pred mano? (Foto: Thinkstock)

Med ljudmi kroži pregovor, da ženske vedno za trikrat zmanjšajo število spolnih partnerjev, ki so jih imele v življenju, medtem pa moški za trikrat povečajo število partneric, s katerimi so bili v zvezi. Nova študija je pokazala, da takšne govorice niso izvite iz trte, saj so ugotovili, da predstavniki obeh spolov lažejo o tem, s koliko partnerji so spali, preden vstopijo v novo zvezo. Tako ženske kot moški pogosto lažejo o razlogih za prekinitev zveze z nekdanjim partnerjem, takšnih je bilo kar 38 odstotkov anketirancev.

V anketi je sodelovalo 1362 žensk, starih od 18 do 30 let. Povedale so, da najpogosteje lažejo o stvareh, za katere menijo, da bi razočarale in užalile partnerja. Skoraj 55 odstotkov žensk je priznalo, da svojim partnerjem lažejo zato, da bi jim bile bolj všeč. Najpogosteje lažejo o vsoti denarja, ki ga porabijo za oblačila, o svojem gmotnem stanju, o velikosti oprsja ter o svoji teži. Čeprav pogosto govorijo neresnice, pa bi bile po drugi strani jezne, če bi se jim partner zlagal. 55 odstotkov udeleženk ankete je dejalo, da bi jih partnerjeve laži vznemirile, 21 odstotkov pa bi se jih močno razjezilo.

seks

Preveliko ali premajhno število spolnih partnerjev iz preteklega obdobja lahko predstavlja resen problem pred začetkom nove zveze. (Foto: Thinkstock)

Najpogostejše laži:

Število nekdanjih partnerjev – 52 odstotkov
Vzrok prekinitve zveze z nekdanjim partnerjem – 38 odstotkov
Cene oblačil – 33 odstotkov
Zaposlitev – 28 odstotkov
Gmotni položaj – 25 odstotkov
Starost – 18 odstotkov
Prevare – 16 odstotkov
Telesna teža – 12 odstotkov
Velikost oprsja – 9 odstotkov
Naravna barva las – 5 odstotkov
 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 56
Irena Šantl 07.06.2013 18:17:53
jaz sem prepričana,da je moj normalen,čeprav mi je povedal koliko žensk je imel pred menoj.Je pa res,da mi zadnje čase ni to več kaj všeč poslušat in sem mu to tudi povedala.Jaz sem jih imela kar precej manj od njega.Po dolgem zakonu sem se ločila,vmesnem času dokler nisem spoznala njega sem si jih par privoščila.Zdaj sva si zvesta,imava se rada.Moški se pač radi pohvalijo,da so imeli veliko žensk,ker jim manka samozavesti,pa mislijo,da če se hvalijo,da so nekaj posebnega,ampak.....
Več komentarjev