Inti Šraj v kratkem 'pasjem' filmu

Igralka Inti Šraj, ki smo je bili doslej vajeni z malih ekranov, je posnela nov kratki film Psi v vesolju. Gre za estonsko-slovensko produkcijo.

Inti Šraj

Inti Šraj, ki se je nedavno zabavala na Majskih igrah ... (Foto: Miro Majcen)

Kaj bi se zgodilo, če bi človeštvo zaradi ponesrečene ekološke akcije izumrlo, psi bi pobegnili na Pluton, na Zemlji pa bi zavladali krti?

Film bo premierno prikazan novembra v Berlinu, že pred tem pa bo predpremierno osvetlil slovenska kinematografska platna.

Odgovor na absurdno vprašanje ekranizira novi estonsko-slovenski kratki film z delovnim naslovom Dogs in Space (Psi v vesolju). Film avtorjev Ekkeja Vaslija in Pine Sadar je humorni pasji komentar nesmiselnosti človeškega vedenja, ilustiriran z zadnjimi trenutki v življenju osamljene ženske, obupano zaljubljene v dostavljalca kitajske hrane. Njena vsakdanja opravila psi interpretirajo s komično distanco, ki ostaja prodirljivo družbeno kritična. Vrhunec njenega dneva se sicer sprevrže zgolj v manjšo osebno tragedijo, svet pa sočasno objame katastrofa največjega formata.

Inti Šraj v filmu Dogs in Space

... bomo kmalu lahko videli v kratkem filmu Dogs in Space.

V glavni vlogi blesti odlična Inti Šraj, ki je zaradi novega izziva s severa prestavila selitev nazaj v Pariz. Poleg slovensko-francoske igralke v filmu nastopijo tudi Sebastjan Nared, Luka Baebler ter Janž in Drejc Flajnik. Skozi objektiv kamere je kreativno zrl Aljoša Korenčan, za produkcijske vajeti je poprijela Maruša Štibelj, estetika scenografije in šiviljske škarje so bile v domeni Tine Bonča in Aleksandre Brlan, zvočno zaveso je tkal Grega Švabič, pravo svetlobo pa lovil Jure Jelovčan.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 14
KATEGORIJA 12.05.2009 12:06:37
Kdo hudiča pa je to? Prvič slišim.
Več komentarjev