VIDEO: Boštjan Romih je novi voditelj šova Gostilna išče šefa!

Boštjan Romih je poznan televizijski in radijski obraz. Pot ga je doslej vodila od narodno-zabavnih vod, preko poročnih zadev, zdaj pa je postal voditelj uspešnega šova Gostila išče šefa. Pred novo sezono smo ga povprašali, kako se se je znašel med lonci in kuhalnicami.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Boštjan Romih

"Glede na to, kako uživam v dobrih okusih in vonjavah, mi bo tudi kulinarično zasnovana oddaja pisana na kožo." (Foto: POP TV)

Boštjan, kako dolga je bila pot od Popolne poroke do šova Gostilna išče šefa (GIŠ) in kako, da ste se odločili, da se preskusite tudi kot voditelj tega šova?

Zelo enostavno, gre za preverjen, uspešen šov, kjer imam možnost pokazati nek nov delček svoje voditeljske osebnosti. V Popolni poroki sem že uspel pokazati svoj malo bolj sproščen karakter in v Gostilni lahko to samo nadaljujem. Ni pa zanemarljivo dejstvo, da me kulinarika resnično zanima že vrsto let, torej se znam precej kompetentno pogovarjati o okusih, aromah …

V Gostilno ste prišli prek Popolne poroke, kakšna se vam zdi ta popotnica?

Popotnica produkcijsko višje zahtevnih oddaj je vsekakor dobra, gre pa za to, ali v neki oddaji poleg neke osnovne suverenosti lahko izraziš del sebe in nek odnos do tematike. Kot rečeno, s kulinariko sem si precej na ti, oddaje o recimo modnih trendih pa se raje ne bi lotil.

Je dejstvo, da bo treba preklopiti od romantike na kuhanje in gurmanstvo, izziv ali neke vrste naravni proces vaših novih dogodivščin pred kamero?

Precej naravni tok dogodkov, bi lahko rekel. Ker smo pri Popolni poroki spodbujali in širili resnična ljubezenska čustva, mi je to bilo blizu. Med temi zares zaljubljenimi, spontanimi in pozitivno naravnanimi pari sem se počutil kot riba v vodi. Glede na to, kako uživam v dobrih okusih in vonjavah, mi bo tudi kulinarično zasnovana oddaja pisana na kožo.

Boštjan Romih

"Na strani kuharjev sem rekreativec, sicer hitro učljiv, ampak nikakor se ne bi hvalil s kuharskim znanjem." (Foto: POP TV)

Ste kot profesionalec bolj sproščeni pred kamero, ko ste na očeh cele Slovenije, ali pred radijskim mikrofonom, ko vas ne vidijo, sliši pa se samo vaš glas?

Televizija te vsekakor konkretno bolj razgali, na tnalo daš svoj glas in obraz. Na radiu pa medtem pridejo do izraza večje glasovne nianse, verbalne domislice … Trdim pa, da je radijska kilometrina, ki ti da boljši nadzor nad govorom, odlična popotnica za bolj sproščeno televizijsko delo.

Prek narodno-zabavnih voda, radijskih valov, poročnih zadev, boste zdaj med kuharskimi šefi. Kako vešči ste sami v kuhinji?

Srednje vešč. Na strani kuharjev sem rekreativec, sicer hitro učljiv, ampak nikakor se ne bi hvalil s kuharskim znanjem. Na strani okuševalca pa se me ne da kar tako prodati. Jezik in nos mi precej dobro služita in že leta je nekakšen moj hobi širjenje zaznav, spoznavanje kulinaričnih tradicij, tehnik, svetov…

Kdo torej v vašem gospodinjstvu večkrat vihti kuhalnico, vi ali vaša žena?

No, žena je pa že na tisti strani, ko že presneto dobro ve, kako bo kaj dosegla. V kuhinji je izjemno iznajdljiva, praktična, pogumna in spretna. Hitro ugotovi, v čem je kakšna finta oz. kako kakšno stvar izboljšati. Pa saj ni čudno, da obvlada, ko pa ima tako hvaležnega in hkrati pozornega dvornega okuševalca …(smeh).

Boštjan Romih

(Foto: POP TV)

S katero jedjo se lahko pohvalite, katera specialiteta izpod vaših rok vam najbolj uspe?

Kot ribič sem najbolj suveren pri morskih jedeh. Včasih se šalim, da mi lahko zvežete oči, pa vam bom ribo spekel tako kot je treba.

Katera pa je sicer vaša priljubljena jed, v vsakdanjiku, in katero bi izpostavili kot eno svojih najljubših nasploh?

Gre mi za raznovrstnost. Prej sem omenil širjenje zaznav, vzgajanje jezika in nosa, ki se ju da veliko naučiti. Pomemben pa je tudi širši kontekst jedi, trenutek in kraj, način priprave in seveda – družba, v kateri jed zaužiješ. Na tak način ti lahko gre v slast preprosta kranjska klobasa, kebab, domača jota, ali pa vrhunske kreacije z drugega sveta, kot jih zna pripraviti Bine.

Omenili smo že celo paleto voditeljskih vlog, ki ste jih opravljali do zdaj, obstaja še kaj, česar si vroče želite, a se vam še ni izpolnilo?

Nekajkrat sem že omenil, da bi enkrat z veseljem vodil nekakšen festival otroških pesmi, neke mlade pevske talente, podobno kot je Zecchino d'oro v Italiji…

Bodo v novi sezoni GIŠ kakšne novosti, nam izdate, kaj lahko pričakujemo?

Hja, voditelj je menda nov, o ostalem pa ne smem govoriti. Ampak ja, letos prihaja precej prenovljena Gostilna!

Jeseni na POP TV prihaja najbolj popularna gostilna vseh časov. Vroče bo in ne pozabi, da si lahko del te nepozabne izkušnje tudi ti. Čas imaš do 27. julija na www.gostilna.voyo.si! Prijavi se.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 78
Marija Pocar Pezde 25.06.2015 00:31:12
Meni se zdi, da je prikriti gej...
Več komentarjev