Downey mlajši največji zaslužkar

Igralca Roberta Downeyja Jr., ki je v preteklem letu zaigral v filmu Maščevalci, ta je v blagajne prinesel 1,5 milijarde ameriških dolarjev, je revija Forbes uvrstila na vrh lestvice najbolj dobičkonosnih igralcev v letu 2012.

Maščevalci - 1

Film Maščevalci, v katerem Downey Jr. igra Iron Mana, je v blagajne prinesel 1,5 milijarde ameriških dolarjev. (Foto: Cenex)

Igralec Robert Downey Jr. je bil po poročanju revije Forbes največji zaslužkar v preteklem letu. Film Maščevalci, v katerem so združene ikone Marvelovih stripov, od Iron Mana in Hulka do Thora, je do zdaj po vsemu svetu zaslužil 1,5 milijarde ameriških dolarjev (1,13 milijarde evrov). Forbes uspešnost igralcev meri glede na uspeh filma.

Kristen Stewart - 4

Kristen Stewart je najbolje plačana igralka Hollywooda. (Foto: X17 Agency)

Film Maščevalci je že v prvem tednu po premieri zaslužil 207 milijonov ameriških dolarjev (204 milijonov evrov), na podlagi izkupička pa ga nekateri že uvrščajo med tri najbolj dobičkonosne filme vseh časov.

Kot piše Forbes, je Downey Jr. kot Iron Man v vseh pogledih glavni filmski lik. Maščevalci po poročanju revije slonijo na igralčevem šarmu in humorju.

Sicer pa na lestvici najbolj dobičkonosnih igralcev prevladujejo zvezdniki iz filmskih uspešnic, namenjenih najstnikom. Na drugem mestu se je tako znašla Kristen Stewart, ki je obveljala tudi za najbolje plačano igralko Hollywooda. Stewartova je letos med drugim nastopila v dveh uspešnicah – v zadnjemu delu sage Somrak Jutranja zarja, 2. del, ter v filmu Sneguljčica in lovec.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 5
 
Sauromon 22.12.2012 12:41:38
Avengersi so fenomenalni, Stewart je res dober igralec, Iron man pa itak raztura!
Vivid2000 23.12.2012 09:04:34
Stewartova je ženska genij, in nima igralskega talenta koliko je za nohtom črnega. Si videl mogoče na njenem obrazu še kak drug izraz, razen default?
Več komentarjev