FOTO: Kaj se dogaja za zidovi podeželske graščine?

Na POP TV prihaja večkrat nagrajena angleška nanizanka Downton Abbey, ki spremlja življenje plemiške družine iz podeželske graščine in njenih služabnikov. Nanizanka je že osvojila srca številnih gledalcev po vsej Evropi, polni hvale o njej pa so tudi kritiki.

Fotogalerija (10)

  • Downton Abbey - 7
  • Downton Abbey - 10
  • Downton Abbey - 9
  • Downton Abbey - 8
  • Downton Abbey - 6
  • Downton Abbey - 5
  • Downton Abbey - 4
  • Downton Abbey - 3
  • Downton Abbey - 2
  • Downton Abbey - 1

Downton Abbey - 10

Kakšne spletke se prepletajo med člani aristokratske družine in služničadjo? (Foto: Universal Studios)

Zgodba
Vrnemo se na začetek 20. stoletja, čas, ko svet pretresajo številni odmevni dogodki, od potopa Titanika do začetka prve svetovne vojne. Zgodba se odvija v edvardijanskem dvorcu, posestvu Downton Abbey, ki se lahko pohvali z razkošnimi sobanami, knjižnico in lepimi spalnicami s pogledom na vrt. V njem spremljamo življenje aristokratske družine Crawley in njenih služabnikov. Nekateri med njimi so zvesti družini in živijo popolnoma običajno življenje, medtem ko drugi v življenju iščejo nove priložnosti, ljubezen, avanturo. Ko med potopom Titanika umreta dedič posesti James Crawley in njegov sin Patrick, se postavi vprašanje, kdo bo zdaj podedoval obsežno posest.

Igralska zasedba
Nanizanka Downton Abbey je nastala pod taktirko z oskarjem nagrajenega scenarista Juliana Fellowesa, glavne vloge v seriji so pripadle Maggie Smith kot ovdoveli grofici Violet, Hughu Bonnevilleju kot Robertu, granthamskemu grofu in Elizabeth McGovern kot njegovi žena Cori. V nadaljevanki navdušujejo še Penelope Wilton, Dan Stevens, Michelle Dockery, Jim Carter, Phyllis Logan, Lesley Nicol, Siobhan Finneran, Rob James-Collier, Joanne Froggatt, Rose Leslie, Sophie McShera, Laura Carmichael, Jessica Brown Findlay in Thomas Howes.

''Zelo smo veseli, da nam je uspelo združiti tako dobro zasedbo. To, da smo pritegnili nekaj najboljših britanskih igralcev, le potrjuje dejstvo, da sta scenarij in produkcija odlična,'' je povedala Laura Mackie, direktorica ITV-ja.

Serija Downton Abbey prihaja na POP TV 10. junija ob 22:20.

Nagrade
Nadaljevanka je doslej prejela številne nominacije in osvojila najbolj prestižne televizijske nagrade. Med drugim se lahko pohvali z nagrado emmy, prejela je dve nagradi Britanske akademije za film in televizijo – bafte, izbrana je bila za najboljšo miniserijo in prejela številne druge nagrade. Dosegla je tudi izjemno gledanost. Samo v Veliki Britaniji si je zadnjo epizodo prve sezone ogledalo kar 11 milijonov ljudi.

Downton Abbey - 1

Downton Abbey (Foto: Universal Studios)

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 7
Bonny Sweet 27.07.2013 00:49:12
Kaj je z mojo serijoooo???? Zakaj ste jo tako kmalu nehali predvajati? Govorim v imenu ljudstva in Vam pravim prosim dol z limonadami in bolanimi slovenskim idiotizmom IN gor s serijami kot je ta! Še več nanizank kot je Downton Abbey! Limonade samo skisajo možgane te nanizanke pa možgane krepijo in jim dajo razmišljati!!! Sicer pa lahko povem da izgubljate gledanost zaradi kisanja možganov! Ponapornem dnevu ni lepšega prižgat tv in si pogledat kakšno zares dobro nanizanko NE PA LIMONAD!!! Pa lep pozdrav vsem.
Več komentarjev