Glasovanje za nominacije za oskarje podaljšano za 24 ur

Ameriška filmska akademija je za en dan podaljšala glasovanje za nominacije za oskarje, saj naj bi nekateri njeni člani opozorili na težave z internetnim glasovanjem, ki poteka letos prvič. Tako bo lahko 6000 članov akademije svoje predloge oddalo do 4. januarja.

Pozlačeni oskar

Letošnje nominacije bodo sicer znane dva tedna prej kot običajno. (Foto: Reuters)

Nov sistem glasovanja, ki so ga uvedli letos, omogoča članom akademije glasovanje po pošti ali preko interneta. Okrog deset članov akademije pa je za filmsko revijo The Hollywood Reporter povedalo, da so imeli težave z geslom ali pa so izrazili zaskrbljenost nad varnostjo.

Morgan Spurlock, ki je bil leta 2004 nominiran za dokumentarec Super Size Me (Super veliki jaz), pa je minuli teden na Twitterju objavil, da se mu ni uspelo prijaviti na stran za elektronsko glasovanje.

Morgan Spurlock

Režiser, scenarist in producent Morgan Spurlock (Foto: Reuters)

"Geslo, ki so mi ga poslali, ni delovalo, novega pa mi po elektronski pošti niso mogli poslati. Lahko bi ga dobil le z navadno pošto," je povedal režiser.

Kipa gigantskih oskarjev

Glasovanje so podaljšali zaradi težav z glasovanjem prek spleta. (Foto: Reuters)

Na akademiji so se odločili, da glasovanje podaljšajo za 24 ur, saj želijo omogočiti glasovanje tudi tistim, ki se vračajo z novoletnih počitnic in bi naleteli na težave.

"S podaljšanjem roka za oddajo glasov smo naredili vse, kar je mogoče, da bi prehod na elektronsko glasovanje potekal kar najbolj gladko," je povedal predstavnik akademije Ric Robertson.

Letošnje nominacije za oskarje bo akademija objavila 10. januarja, kar je dva tedna prej kot običajno. Tako naj bi članom akademije in javnosti omogočili več časa za ogled nominiranih filmov. Zmagovalci bodo znani na tradicionalni prireditvi 24. februarja v Los Angelesu.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 2
 
XardasM 03.01.2013 06:54:52
Kar trikrat se pojavi beseda ZA v naslovu... osnovna šola...
Več komentarjev