Ko bo zapadel prvi sneg, bo spet moril

Kriminalni triler Snežak, posnet po uspešnici mojstra kriminalk Joa Nesbøja, se dogaja na Norveškem, kjer se ob prvem snegu začnejo dogajati nepojasnjeni umori. Kdo je skrivnostni serijski morilec in kakšen je njegov motiv?

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Film je nastal na podlagi kriminalke Joa Nesbøja Snežak, ki je Nesbøjeva najbolj filmska knjiga. Nekaj časa se je govorilo, da bo film po njej posnel sloviti režiser Martin Scorsese, vendar je nalogo na koncu prevzel švedski režiser Tomas Alfredson, ki je požel mednarodno slavo z vohunskim trilerjem Kotlar, krojač, vojak, vohun.

Film Snežak je že na sporedu slovenskih kinematografov.

Eden najboljših piscev kriminalk na svetu Joe Nesbø pravi, da se mu velikokrat zgodi, da začne pisati roman, ko ima v glavi le eno vizualno podobo. In prva ideja Snežaka je bila prav takšna, kot je začetek romana: Pred hišo neke družine se pojavi snežak, za katerega nihče ne ve, kdo ga je naredil.

Triler so v celoti posneli na Norveškem – v Oslu, Bergnu in na območju Rjukan.

Snežak - napoved filma

Michael Fassbender v vlogi Harryja Hola poskuša priti na sled serijskemu morilcu. (Foto: Karantanija Cinemas)

Michael Fassbender v vlogi detektiva Harryja Hola poskuša priti na sled domnevnemu serijskemu morilcu. Njegove žrtve vedno izginjajo na dan, ko v Oslu zapade prvi sneg. S pomočjo mlade nadarjene sodelavke, ki jo igra Rebecca Ferguson, desetletja stare primere poveže z novim izginotjem. In ugotovi, da ima samo do naslednjega prvega snega čas, da končno pride morilcu na sled.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 0
Več komentarjev