Po skoraj 20 letih zakopala bojno sekiro

Nadaljevanje kultnega filma Trainspotting je že samo po sebi več kot odlična novica, a je prineslo še več - spravo med režiserjem Dannyjem Boylom in igralcem Ewanom McGregorjem. Sprla sta se pred 17 leti in ves ta čas ohranjala zamero. "Bolje bi bilo, da bi se takrat stepla in opravila s tem," je prepričan Boyle.

Slavni spor med režiserjem kultnega Trainspottinga Dannyjem Boylom in zvezdnikom filma Ewanom McGregorjem je trajal skoraj dve desetletji, zaradi česar se tako dolgo nista znašla na istem snemanju, čeprav sta pred tem rada sodelovala. 

Danny Boyle

Režiser Danny Boyle in igralec Ewan McGregor sta po 17 letih vendarle zakopala bojno sekiro. (Foto: FameFly)

Ob premieri njunega prvega skupnega filma po 20 letih T2: Trainspotting je režiser dejal, da bi s škotskim igralcem težave rešila veliko prej, če bi se preprosto stepla in opravila z zamerami. "Morala bi storiti, kar storita Renton (Ewanov lik iz filma) in Sick Boy, ko se končno srečata. Pretepeta se s palicami za biljard," je dejal. 

"Namesto tega pa sva pasla trmo in bila užaljena in zelo britanska – ničesar čustvenega nisva rekla," je dejal.

In kaj je bil povod za tako dolgotrajen spor? Sprla sta se, ko je Boyle za glavno vlogo v svojem filmu Obala (The Beach)leta 2000 izbral Leonarda DiCapria in ne Ewana, ki je sicer zaigral v njegovih prejšnjih treh filmih in je bil prepričan, da je "Boylov igralec" ter da bo zaradi tega avtomatsko vloga njegova.

Ker je tokrat namesto njega režiser izbral DiCapria, je bil Ewan tako potrt, da se je med njima vnela vojna. "Mislil sem, da jaz igram glavno vlogo v Obali, in ko sem odkril, da to ni res, sem bi šokiran," je ovedal Ewan.

"Ni šlo za to, da nisem dobil vloge. Gre za način, na katerega sem izvedel. Prizadelo me je," je dejal.

Ewan McGregor

Ewanu McGregorju je žal, da zaradi spora z Dannyjem Boylom tako dolgo nista sodelovala. (Foto: FameFly)

Ewan se je dojemal za "igralca Dannya Boyla", saj je do takrat že igral v treh njegovih filmih (Shallow Grave, A Life Less Ordinary in originalni Trainspotting).

"Tako zelo pomembno se mi je zdelo biti igralec od nekoga. To me je definiralo kot igralca. Zdelo se mi je kot našitek na mojem rokavu: Jaz sem igralec Dannya Boyla," je povedal McGregor.

"Čutil sem, da je to najpomembnejša stvar v moji karieri. Ko sem bil mlad, sem bil aroganten. Zdaj sem živčen zaradi vsake vloge," je povedal 45-letni igralec.

Ponovno sta se združila na snemanju nadaljevanja Trainspottinga, nato pa zakopala bojno sekiro.

"To je bilo moje veliko obžalovanje in trajalo je tako dolgo, res je škoda, da vsa ta leta nisva sodelovala," je sklenil Ewan. 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 1
 
kemuri 17.02.2017 10:38:28
Super da znova sodelujete in komaj čakam na ogled T 2.
Več komentarjev