Slovenska filma junija na mediteranskemu festivalu v Splitu

Na 10. festivalu mediteranskega filma, ki bo junija potekal v Splitu, bodo prikazali tudi dokumentarni film slovenske režiserke Petre Seliškar Moj narobe svet, film, ki ga zaznamujejo pesmi Franeta Milčinskega - Ježka, in kratki film Sare Kern Srečno, Orlo!

10. festival mediteranskega filma bodo v največjem dalmatinskem mestu odprli z bolgarsko-grškim celovečercem Slava režiserke Kristine Grozeve, ki jo splitsko občinstvo že pozna po filmu Lekcija.

Organizatorji pričakujejo, da bo posebej veliko zanimanje vladalo za film Zadnji v Alepu, sirsko-dansko koprodukcijo režiserja Ferasa Fayyada, ki je bil nagrajenec žirije festivala Sundance, in francosko-alžirski film V mojih letih še zmeraj kadim na skrivaj Rayhane Obermeyer ter film Vlomilka izraelske režiserke Hagar Ben Asher.

Še posebej so pri splitskem občinstvu priljubljeni španski filmi. Letos bodo tako prikazali zgodbo iz španske državljanske vojne Negotova slava režiserja Augustija Villaronge ter Rekonkvista režiserja Jonasa Truebe.

Festival bo sklenil celovečerec Z balkona norveškega režiserja Olea Giaevereja, ki se je predstavil tudi v programu Panorama na zadnjem Berlinalu.

Na predstaviti letošnjega programa pa so organizatorji izpostavili tudi glasbeni dokumentarec Petre Seliškar Moj narobe svet, ki ga bodo prikazali izven konkurence. Film zaznamujejo pesmi Franeta Milčinskega - Ježka. Drugi slovenski film, ki bo na splitskemu festivalu, Srečno, Orlo!, kratki film Sare Kern, pa je bil že opažen na več mednarodnih prireditvah. Filmska zgodba se nanaša na občutenja ob tragični smrti otroka.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 0
Več komentarjev