Sly bo znova sedel na režiserski stol

Ko je film Rocky leta 1976 pobral tri oskarje, je marsikomu zaprl usta o tem, da je Sylvester Stallone le muha enodnevnica. Film je nato dobil kopico nadaljevanj. A očitno Hollywood in oboževalci nimajo dovolj, po filmu Creed so hitro javili nadaljevanje, Sly pa je zdaj javil, da bo režiser novega filma.

Sylvester Stallone in Michael B. Jordan

Sylvester Stallone in Michael B. Jordan (Foto: AP)

Drama Rocky velja za enega najboljših filmov s področja športa vseh časov, leta 1976 je pobral cel kup oskarjev in ostalih prestižnih nagrad. Film, v katerega je na začetku verjel le igralec Sylvester Stallone, ki je zanj napisal scenarij, je bil posnet v slabem mesecu dni za nekaj manj kot milijon evrov in v blagajno pa prinesel več kot 200 milijonov evrov.

Zaradi neverjetnega uspeha in kopice oboževalcev je sledilo še šest delov. Boksar Rocky Balboa, ki ga je upodobil Sly v prvem filmu o Rockyju, pa se je na seznamu filmskih junakov vseh časov Ameriškega filmskega inštituta (AFI) iz leta 2003 znašel med prvimi sedmimi.

Velik uspeh je doživel tudi zadnji film iz franšize, Creed: Rojstvo legende, film pa je bil tudi prvi, ki ga niso posneli po igralčevem scenariju. Za samo snemanje so porabili nekaj manj kot 30 milijonov evrov, v blagajne pa je nakapljalo skoraj 150 milijonov evrov, zato ni presenetljivo, da je filmski studio hitro javil, da bo prišlo nadaljevanje.

Stallone je v filmu iz leta 2015 igral postaranega Rockyja Balboo, ki trenira mladega Adonis Johnsona (Michael B. Jordan), sina slavnega bokserja Apolla Creeda. Stranska vloga pa je 71-letnemu Stalloneu prinesla zlati globus in nominacijo za oskarja.

V samem nadaljevanju bo nastopil tudi švedski igralec Dolph Lundgren, ki smo ga videli že v Rocky 4, kjer je igral ruskega bokserja Ivana Draga. Ivan pa je bil tudi tista oseba, ki je med borbo ubil Apolla Creeda. Če se do zdaj ni vedelo, kdo bo režiser novega nadaljevanja, pa je Sly kar preko svojega Instagrama javil, da bo znova sedel na režiserski stolček. Snemanje naj bi se začelo prihodnje leto.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 0
Več komentarjev