VIDEO: Čigavi so vsi ti duhovnikovi otroci?

Oče Fabijan, mlad duhovnik na malem dalmatinskem otoku, želi povečati rodnost, zato začne prebadati zapakirane kondome. Hrvaška filmska uspešnica Duhovnikovi otroci bo v naših kinematografih od 11. julija. Oglejte si napovednik!

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Duhovnikovi otroci

Duhovnikovi otroci (režija: Vinko Brešan, 2013) (Foto: Continental film)

Zgodba filma

Glavni junak filma Duhovnikovi otroci je mlad in predan duhovnik Fabijan (Krešimir Mikić), ki v sklopu svojega službovanja pristane na malem dalmatinskem otoku. Zaskrbljen zaradi padca rodnosti začne v duhu svoje katoliške vere neobičajno akcijo – prebadanje zapakiranih kondomov! V njegovi hišni "manufakturi" se mu kmalu pridružita še dva otoška posebneža – prodajalec v trafiki (Nikša Butijer) in čudaški lekarnar (Dražen Kühn). S skupnimi močmi praktično ukinejo vso obstoječo kontracepcijo na otoku. Njihova akcija se pokaže kot veliki uspeh, saj se kmalu poveča število rojstev in porok v mestu. Ampak stvari se začnejo zapletati tako, da mora vse skupaj preveriti celo škof ...

Duhovnikovi otroci - 2

Film Duhovnikovi otroci bo pri nas na ogled od 11. julija. (Foto: Continental film)

Duhovnikovi otroci - 4

Duhovnikovi otroci (režija: Vinko Brešan, 2013) (Foto: Continental film)

O filmu

Nova komedija Vinka Brešana, režiserja velikih hrvaških filmskih uspešnic Kako se je začela vojna na mojem otoku in Maršal. Prvi velja za najbolj gledan film na Hrvaškem od osamosvojitve (več kot 300 tisoč gledalcev), drugega pa si je ogledalo blizu 100 tisoč gledalcev. Njegov tretji film Priče je eden mednarodno najbolj priznanih hrvaških filmov.

Po skoraj štiriletnem premoru je Brešan spet v sedlu in svojem žanru komedije. "Vsak film mora pripadati nečemu, kar pravimo zabava. Ob prvih odzivih na film in podiranju rekordov gledanosti na Hrvaškem me veseli, da je film prestal tudi ta izpit. Seveda filmi niso samo statistike in številke, zato si iskreno želim, da vsakega gledalca film nasmeje in da odide iz kina razmišljujoč o tem, kar je videl. Če Duhovnikovi otroci ostanejo v mislih gledalcev več kot teh 90 minut, kot traja film, bo to največji uspeh filma!” je o filmu povedal režiser.

Že prvi konec tedna je film podrl rekord gledanosti na Hrvaškem s skoraj 34 tisoč gledalci in tako postal domači film z najboljšim prvi konec tedna od osamosvojitve Hrvaške. Film si je ob koncu predvajanja v kinematografih pri naših južnih sosedih ogledalo skoraj 160 tisoč gledalcev.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 2
anomar 11.07.2013 21:39:16
Zanimivo... bomo pogledali pa potem komentirali :) še čudno, da se niso iz Cerkve oglasli... glede na vsebino ! Kr ziher bo komu šlo v nos... ! Čeprav zgleda rahlo komično...
Več komentarjev