VIDEO: Film, ki premika meje mogočega

Že več kot desetletje je minilo, odkar je film Hitri in drzni gledalce vpeljal v nevarno sceno losangeleškega cestnega dirkanja. V slovenskih kinematografih si je zdaj mogoče ogledati že šesti del omenjenega filma, ki obljublja še več akcije kot v preteklosti.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Neustrašni Dom in njegova ekipa hitrih voznikov živijo v razkošju ukradenega denarja, toda zaradi kriminalne preteklosti se ne morejo vrniti v ZDA. Možnost novega začetka jim ponudi agent Luke, ki želi ujeti tolpo predrznih cestnih divjakov, odgovornih za rop vojaških transportov. V zameno za izbris kazenskih kartotek Dom pristane na sodelovanje in s prijatelji znova sede za volan hitrih dirkalnikov. Toda poleg vratolomnih cestnih obračunov se mora Dom tokrat spopasti tudi z osebnimi duhovi iz preteklosti.

Hitri in drzni - 3

V filmu ne manjka akcijskih prizorov. (Foto: Karantanija Cinemas)

Hitri in drzni - 4

V filmu tudi tokrat navdušuje Vin Diesel. (Foto: Karantanija Cinemas)

Film Hitri in drzni je nepričakovana poletna uspešnica postal pred 12 leti in zaslužil je 207 milijonov ameriških dolarjev. Vsako naslednje poglavje je prineslo bolj napeto zgodbo, nove like in boljše akcije. Film je energijo vlekel iz vsesplošnega zanimanja za sodobne junake, ki vozijo hitre avte in se v skrbi za svoje najdražje uspešno izmikajo roki zakona, v šestem filmu pa so se ustvarjalci odločili več časa nameniti akcijskim prizorom in premikati meje mogočega.

Film so v Londonu snemali ravno med olimpijskimi igrami, kar je ekipi omogočilo nekaj dobrodošlega predaha in veselja ob spremljanju športnih dogodkov. Po drugi strani pa je zapletlo delo, saj so se za snemanje prizorov na nekaterih ključnih lokacijah morali vrniti še jeseni, ko se je ritem mesta vrnil v ustaljene tirnice. Cestno divjanje so medtem snemali v Glasgowu in Liverpoolu. Najosupljivejši del filma, cestni spopad s tankom na viaduktu, pa so posneli na Kanarskih otokih.

Skoraj vsa zasedba je vsaj enkrat vpletena v nevaren prizor, saj je v filmu kar osupljivih šestnajst takih ali drugačnih spopadov. Zato je morala vsa zasedba pred snemanjem zavzeto trenirati. Johnsona je ob tem spremljala množica oboževalcev na Twitterju in njegova vadba ob treh zjutraj pred snemanjem je postala skoraj legendarna. Koordinator kaskaderjev in koreografi so za vsak lik oblikovali svoj način boja in igralci so poskusili kar največ akcijskih prizorov posneti sami.

Hitri in drzni - 1

Film Hitri in drzni 6 je že v slovenskih kinematografih. (Foto: Karantanija Cinemas)

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 14
 
Felix Felixsao 23.05.2013 11:13:08
ni daleč od Bollywooda in njihovih akcijskih scen!!
DeBill 23.05.2013 13:34:03
ne, Bollywoodske so bolj realne!
Več komentarjev