VIDEO: Kontroverzni Jack Reacher v lov na ostrostrelca

V kinematografe prihaja film, katerega premiero so v ZDA zaradi pokola v Newtownu odpovedali. Film se začne s prizorom, v katerem ostrostrelec pobije nekaj nedolžnih ljudi.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Ostrostrelec na navadno jutro v navadnem mestu ubije pet naključnih ljudi, ki gredo po opravkih. Vsi dokazi kažejo na enega moža, nekdanjega vojaškega ostrostrelca. Hitro ga aretirajo. Kljub dolgotrajnemu zasliševanju zapornik ne pove ničesar, samo v blok napiše: "Pokličite Jacka Reacherja." Toda kdo je ta Reacher? Na to vprašanje je težko odgovoriti. Težko je celo dokazati, da res obstaja. Vendar to ni pomembno. Jack Reacher je že na poti.

Jack Reacher - 3

V filmu, ki ga je režiral Christopher McQuarrie, poleg Toma Cruisa nastopajo še Rosamund Pike, Richard Jenkins, Robert Duvall (desno) in Werner Herzog. (Foto: Karantanija Cinemas)

Nekdanji vojak in odličen preiskovalec je samotar, ki ne dovoli, da bi ga kar koli privezalo na en kraj. Je kot duh, kot senca. Izogiba se družbi in živi po svojih pravilih. Vendar pa ga poročilo o nesmiselnem streljanju izvabi iz senc. Ker ima z domnevnim morilcem neporavnane račune, privoli, da bo pomagal roki zakona. Toda ko pride, je njegov stari znanec v komi. Med prevozom v zapor so ga drugi zaporniki surovo napadli, zato si z njim ne morejo pomagati. Njegova zagovornica pa ima nešteto vprašanj. Kako se njen varovanec in Reacher poznata? In zakaj je zahteval, da pride človek, ki je prepričan o njegovi krivdi? Kljub dvomom zagovornica spoštuje zahtevo svojega varovanca in Reacherja najame kot preiskovalca v tem primeru.

Sprva se zdi, da je policija temeljito pregledala prizorišče zločina in s popolnim detektivskim delom prijela morilca. Toda Reacherju je vsaka popolnost sumljiva. Hitro opazi drobne sledi, ki jih je policija spregledala. In bolj ko raziskuje primer, manj je jasen in očiten.

Jack Reacher - 2

Film prihaja v kinematografe 27. decembra. (Foto: Karantanija Cinemas)

Tako se začne napeto iskanje resnice. Nič ni tako, kot se zdi, in prijatelj je lahko tudi sovražnik. Znajde se iz oči v oči z nepričakovanim in pretkanim sovražnikom, ki mu človeško življenje ne pomeni nič.

V igri za vlogo tudi Pitt, Jackman, Fox, Vaughn in Smith
Jack Reacher je posnet po romanu One-Shot pisatelja Leeja Childa. Za glavno vlogo so izbrali Toma Cruisa, v igri zanjo pa naj bi bili tudi Brad Pitt, Hugh Jackman, Vince Vaughn, Jamie Foxx in Will Smith.

Posebnost filma je nenavaden borilni slog, primeren za nevsakdanjega junaka. Izbrali so keysi, borilni slog, ki je nastal v Španiji. Keysi je metoda samoobrambe, pri kateri borec uporablja komolce, kolena, svojo težo ... Poleg tega je primeren za spopad z več nasprotniki. Cruise je štiri mesece treniral vsak dan, dokler mu ta borilni slog ni prišel v kri. Ko so se končno lotili snemanja, niso uporabili običajnih filmskih trikov – tresenja kamere in hitre montaže, ki ustvarita videz energičnega boja. Kamera je ostala na obrobju in igralci so se morali zares pretepati. Pretepi so bili zato krajši, napornejši, udarci bolj boleči.

Film prihaja v kinematografe 27. decembra.

Jack Reacher - 4

(Foto: Karantanija Cinemas)

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 3
blazter 27.12.2012 23:53:14
Po knjigi sodeč bi moral met glavni lik ene 20centi več pa kako kilo mišic gor....
Več komentarjev