VIDEO: Zgodba o družini, ki je preživela cunami na Tajskem

Na današnji dan pred osmimi leti je v jugovzhodni Aziji prišlo do katastrofalnega cunamija, ki je zahteval skoraj 230.000 življenj. Ko je družina po božičnem praznovanju prejšnjega dne počivala ob bazenu na Tajskem, se je iz središča zemlje dvignilo ...

strašljivo grmenje ...

3. januarja v slovenske kinematografe prihaja film J. A. Bayona z naslovom Nemogoče. Film prikazuje resnično zgodbo družine, ki je doživela in preživela cunami 26. decembra 2004. Svoji vlogi sta odlično odigrala Ewan McGregor in Naomi Watts.

Nemogoče - 1

Leta 2004 je dan po božiču prirohnelo morje in pogoltnilo zahodno obalo Tajske – najhujša naravna nesreča, ki je kdaj prizadela to državo. Smrtonosni valovi, ki so v desetminutnih sunkih zalivali obalne skupnosti, so ugonobili pet tisoč duš, 2800 ljudi je bilo pogrešanih in 1480 otrok je ostalo brez staršev – in to samo na Tajskem. (Foto: Blitz)

Maria (Wattsova), Henry (McGregor) in njuni trije otroci prispejo na zimske počitnice na Tajskem in si obetajo nekaj prelepih dni v paradižu. Toda na jutro 26. decembra, ko družina po božičnem praznovanju prejšnjega dne počiva ob bazenu, se iz središča zemlje dvigne strašljivo grmenje. Mario strah povsem ohromi, ko zagleda gromozansko gmoto črne vode, ki se ji približuje prek hotela…

Nemogoče - 2

Na snemanje filma so se pripravljali skoraj dve leti in ga nato posneli v Španiji in na Tajskem v 25 tednih. Nekatere od snemalnih lokacij na Tajskem so bile dejanska prizorišča dogajanja, kajti Bayono je – ker gre za film o resničnih ljudeh, ki so preživeli nezamisljivo grozo in razdejanje – vztrajal na dosledni pristnosti. Pri tem je uporabil statiste, ki so prav tako preživeli cunami. (Foto: Blitz)

Nemogoče je po resničnih dogodkih posneta nepozabna zgodba o družini, z deset tisočimi neznanci ujeti v zmedi ene največjih naravnih katastrof našega časa. A resnično grozo lajšajo nepričakovani izrazi sočutja, poguma in preproste dobrote, ki Mario in njeno družino pričakajo v teh temačnih trenutkih. Je epska in hkrati intimna zgodba, uničujoča in hkrati polna upanja; potovanje v bistvo človeškega srca.

Scenarij je delo Sergia G. Sancheza (The Orphanage) po zgodbi Marie Belon. Producirali so Belen Atienza, Alvaro Augustin, Enrique Lopez-Lavigne in Ghislan Barrois.

Nemogoče - 3

V glavni vlogi igra izvrstni Ewan McGregor. (Foto: Blitz)

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 6
 
larbitron 27.12.2012 11:08:16
V nesreči je bilo prizadetih na milijone domačinov, ampak film je pa seveda o bogatih turistih.
Več komentarjev