Zaradi strelskega pokola odpovedali kar nekaj filmskih premier

V luči nedavnega pokola na šoli v Connecticutu je bila odpovedana ameriška premiera najnovejšega filma Quentina Tarantina Django brez okovov. Prav tako sta odpovedani premieri filma Jack Reacher in komedije Brez nadzora staršev.

Premiera filma Jack Reacher

Tom Cruise je film Jack Reacher že predstavil v Londonu. (Foto: Reuters)

Quentin Tarantino

Quentin Tarantino, režiser filma Django brez okovov, se bo udeležil bolj intimne projekcije. (Foto: Reuters)

Nocojšnjo veliko losangeleško premiero filma Django brez okovov bodo nadomestili z intimnejšo projekcijo, namenjeno filmski ekipi, igralcem ter njihovim sorodnikom in prijateljem. Zgodba filma je postavljena na ameriški jug in sledi peripetijam osvobojenega sužnja Djanga, ki po ZDA potuje z lovcem na glave nemškega porekla Dr. Kingom.

Prav tako je bila zaradi tragedije odpovedana velika sobotna premiera filma v režiji Christopherja McQuarrieja Jack Reacher, v katerem igra Tom Cruise. Ameriški igralec se bo v sredo udeležil manjše projekcije v Pittsburghu. Pri Paramount Pictures so z rdečo preprogo zaznamovano premiero odpovedali zaradi spoštovanja do žrtev pokola in njihovih družin. Film namreč uvaja scena, ko ostrostrelec pobije več ljudi.

Med drugimi so odpovedali tudi premiero komedije v režiji Andyja Fickmana Brez nadzora staršev, v kateri nastopa Billy Crystal. "Vsi, ki smo sodelovali pri filmu, sočustvujemo z žrtvami, njihovimi družinami ter z vsem narodom," so zapisali pri studiu Fox.

Krvavi pokol na šoli v ameriški zvezni državi Connecticut se je zgodil v petek. Napadalec Adam Lanza je na svojem morilskem pohodu ubil mamo, 20 otrok in šest odraslih. Američani so zaradi dogodka v šoku, policija pa za zdaj še ni ugotovila, kaj je 20-letnega napadalca pognalo v skrajno dejanje.

billy crystal

Odpovedana je tudi premiera filma Brez nadzora staršev z Billyjem Crystalom. (Foto: Reuters)

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 2
 
galiot 18.12.2012 21:55:45
To je prav da so odpovedali,vendar največ filmov je z strelsko tematiko,nasiljem in podobno in kakor jaz vem največ iz Amerike...
mislec. 19.12.2012 00:21:35
Ja in kaj ma to veeze, ce jih je najvec iz amerike
Več komentarjev