15. festival FeNS osvojila Ajda Stina Turek

Ob letošnjem jubilejnem festivalu sta izšli tudi glasbeni zgoščenki

Eden izmed redkih še živečih poletnih festivalov FeNS se je, kot kaže, pri številnih glasbenikih dobro prijel. Nedavno so več kot uspešno spravili pod streho že 15. izvedbo.

Maruša Kozman, Ajda Stina Turek in Martina Cvetković

Maruša Kozman, Ajda Stina Turek in Martina Cvetković. (Foto: Festivalfens.si)

15. festival FeNS

15. Festival FeNS je v Kopru znova spremljalo veliko gledalcev, ki so spremljali številne mlade glasbenike. (Foto: Festivalfens.si)

Na tokratnem glasbenem izboru se je nedavno v glavnem večeru festivala FeNS predstavilo 12 izvajalcev, o njihovi usodi pa je odločalo deset radijskih postaj iz Slovenije in zamejstva. Poslušalci so se odločili, da prvo mesto prejme Ajda Stina Turek za skladbo Grem z vetrom. Drugo mesto je s skladbo Crna leptirica zasedla Martina Cvetković, tretja pa je bila s skladbo Močnejša kot prej Maruša Kozman.

Spomnimo, da je pred tem potekal še otroški in najstniški FeNS. V obeh kategorijah je nastopilo 29 izvajalcev z več kot 200 nastopajočimi. Pri otrocih do 13 let je zmagala Klara Kolarič iz Maribora, pri najstnikih pa Nives Završnik iz Trzina.

15. festival FeNS - podelitev nagrad

15. festival FeNS je vodila Damjana Golavšek. (Foto: Festivalfens.si)

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 6
 
farplay 31.07.2010 16:31:52
Še en festival, z v naprej določenim rezultatom. Zakaj se novinarji ne vprašajo, kako je lahko punca stara 15.let, zmagala v kategoriji "Main Stage" (starostna omejitev od 18. let naprej)? Po razpisnih pogojih organizatorja bi lahko nastopila samo v kategoriji Najstniški fens ( 13 - 17 let)! Drugače pa punca poje super, je talentirana ampak zakaj mora biti vedno splošno poznana glasbena kuhinja?
Več komentarjev