Alya velika zmagovalka Melodij morja in sonca

Alya je s skladbo Srce za srce (Ti) postala velika zmagovalka 36. izvedbe festivala Melodije morja in sonca (MMS). Strokovno žirijo je sicer najbolj prepričal mladi Klemen Orter, ki je odnesel kar štiri od petih nagrad stroke.

 

 

Alya je slavila po napetem boju, kjer je zmago prinesel skupek telefonskega glasovanja ter glasov publike v amfiteatru portoroškega Avditorija, radijskih postaj in glasov strokovne žirije.

Pri podelitvi nagrad strokovne žirije pod vodstvom Darje Švajger je - kot rečeno - prednjačil mladi Orter s skladbo Zaprta v grad. Štajerec, za katerega je bil to prvi nastop na MMS, je namreč osvojil nagrade za najboljšo izvedbo, nagrado kot avtor najboljše glasbe ter nagrado Danila Kocjančiča za obetavnega izvajalca oziroma avtorja. Orterjeva skladba je slavila tudi v kategoriji za najboljšo priredbo izpod rok Sama Jezovška. Za najboljše besedilo je obveljala skladba Polone Furlan Voda. Manca Špik in Kvatropirci pa so s skladbo Pesem osvojili obiskovalce Avditorija Portorož in tiste, ki so glasovali preko telefona.

V tekmovalnem programu se je sicer predstavilo 14 skladb. Snovalci večera pa so se med drugim poklonili spominu na letos preminulega pisca besedil Dušana Velkaverha, čigar skladbe so slavile tudi na MMS. Med pevci, ki so zapeli Velkavrhove pesmi, je bil tudi Slavko Ivančić, ki se je tako po lanski hudi prometni nesreči in uspešnem okrevanju vrnil na glasbene odre.

Manca Špik in Kvatropirci

Manca Špik in Kvatropirci (Foto: Menart Records)

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 46
PredsednikPepe 11.07.2016 16:47:51
Glasba je bila po okusu večine, vsak ima pač svoj okus. Ampak že nekaj let me strašno moti bedasto klobasanje Maria Galuniča in Lorelle Flego. Takšno klobasanje je žaljivo do inteligence publike. Bo kdaj teh prisiljenih neslanosti konec?
Več komentarjev