VIDEO: Andraž Hribar se je lotil prav posebnega glasbenega projekta

Glasbenik Andraž Hribar se je lotil novega podviga. Skupaj s Simfoničnim orkestrom je posnel album in se tako podal na potovanje po širnih prostranstvih glasbene pokrajine in raziskovanja zvoka simfoničnega orkestra v sodelovanju s solistom.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Andraž Hribar se je lotil prav posebnega glasbenega projekta. Skupaj s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija je posnel album, naslovljen Huanani.

"Pred nekaj leti sem dobil idejo, da bi posnel nekaj pesmi s simfoničnim orkestrom. Zanimalo me je, kako bi zvenel v takšni preobleki. Že večkrat sem sodeloval z velikimi zasedbami in revijskimi orkestri. Nisem pa še okusil čistega zvoka velikega simfoničnega orkestra. Do sedaj se je v pop in rock zvrsteh uporabljalo simfonike zgolj za dodatno zvočno kuliso, za dodatek k osnovnemu zvoku zasedbe. Mene pa je zanimalo, kako simfoniki zvenijo kot celota, kot en sam inštrument. Z Rokom sva porabila precej časa, da sva ugotovila, kako priti do tega zvoka in kako doseči homogenost med orkestrom in solistom. Ker je šlo za nekaj novega, nov princip, seveda nisva vedela kam natančno greva. Še zdaj, ko je že narejeno, nisva čisto prepričana ... Ampak zveni drugače in je zanimivo. Nekaj poskusov predalčkanja je že bilo – da zveni plošča filmsko, da je zvok 'vilinski' ... Zanimiv je tudi odnos glasbenih urednikov do našega projekta. Nekateri se takšne glasbe bojijo, češ, da je preveč simfonična in da spada v resnejše programe. Spet drugi pa so začutili in razumeli nov glasbeni izraz in mirno uvrščajo pesmi v glasbeni spored hkrati z ostalo pop in rock produkcijo. Pesmi, namreč, kljub svojim bogatim aranžmajem, zvenijo preprosto, pitno."

Na prihajajočem, novem albumu se pevec predstavlja z novimi, avtorskimi skladbami, ki so nastale v zadnjem letu. Deset novih skladb je za izvedbo s simfoničnim orkestrom bogato aranžiral Rok Golob.

Na albumu se je glasbenik podal na potovanje po širnih prostranstvih glasbene pokrajine in raziskoval zvok simfoničnega orkestra v sodelovanju s solistom. Vse nove skladbe se kitijo z bogatimi aranžmaji in pustijo orkestru, da zveni kot celota, kot en instrument. Andraž kot solist pa subtilno podaja enkrat pripovedna, drugič pesniška besedila in znotraj zvoka ostaja zvest sebi in zvrstem, po katerih ga najbolje poznamo in so mu najbližje: pop rocku in šansonu.

Andraž je pred meseci že predstavil prvo od novih skladb s simfoničnim orkestrom Kmalu bo konec te zime, zdaj pa predstavlja naslovni single Huanani.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 2
 
mufflon 25.08.2017 11:23:59
Živ dolgčas, pesmi so iztisnjene na silo, tudi odpete so tako.
Več komentarjev