VIDEO: 'Mi vsi smo včasih velike budale!'

Flirrt, ki so lani obeležili že 20 let skupnega delovanja, predstavljajo zanimivo glasbeno sodelovanje, saj so z legendarno skupino Orlek posneli skladbo Velika budala. Prisluhnite ji in poglejte, kaj so o pesmi, biti budala in sodelovanju povedali sami.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Flirrt so lansko leto praznovali svojih prvih 20 let. Ob 20. obletnici pa so izdali tudi svoj sedmi, dvojni studijski album: "Vesel sem, da sem v bendu, ki je vedno igral avtorsko glasbo in da tudi po 21 letih v bendu še vedno lahko pišem o življenju - in to brez filtra. Imamo izredno zvesto publiko, ki nas spremlja že vrsto let in na koncu dneva res drži, da štejejo samo skladbe; popularnosti niha, pride in gre, tudi člani se zamenjajo, zapis glasbe se menja; pesmi pa ostajajo. Torej še vedno šteje pripoved in zgodba. In to je tisto, kar me navdihuje in vleče naprej," je dejal Rok Lunaček, ki zdaj predstavlja še drugi del albuma ter pesem Velika budala, ki so jo posneli z Orleki.

Skladbo je spisal Rok in že takoj ob nastanku je imel v mislih le eno osebo za duet – Vlada Poredoša. Flirrt so prepustili Orlekom, da skladbo interpretirajo po svoje in nastala je zanimiva fuzija dveh zasedb.

"Orlek so kulten bend. Poznamo se že od samih začetkov. Srečevali smo se po hodnikih raznih televizijskih hiš in se zgolj vljudno pozdravljali. Najbrž smo imeli preveliko spoštovanje do njih, da bi sploh pristopili in kaj bolj konkretnega spregovorili. Jaz sem bil vendarle komaj polnoleten, oni pa že vrsto let velik bend. No, leta prinesejo svoje," nam zaupa Rok ter doda, da so kasneje z Juretom Torijem posneli dve skladbi.

"Za Torija sem pisal besedila za njegove vzporedne projekte in tako je bilo samo vprašanje časa, kdaj se bo kaj zgodilo. In se je. Ko sem napisal pesem Velika budala, sem nemudoma pomislim na Orlek in Vladov (Poredošev) vokal. Vlado je bil navdušen nad pesmijo in vse skupaj je res hitro steklo. Pustili smo, da Orleki vnesejo v skladbo kar največ svojega momenta in verjamem, da je pesem res dober prikaz kako nastane fuzija Flirrta in Orlekov. Ponosen sem na ta 'štiklc'. Ne glede na družbeno kritiko, me spravi v dobro voljo. Ima nekaj tistega dobrega in zdravega cinizma, ki ni pretiran."

V posnetkih preverite, kaj sta Rok in Vlado še povedala o pesmi in o tem, kaj zares pomeni biti velika budala. 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 2
 
detect 30.01.2018 09:58:34
zanima me, kje je vlado poredoš služil vojaški rok?
pipaneleze 30.01.2018 13:08:07
Mene pa zanima kje se učil petja?
Več komentarjev