AVDIO: Rade Šerbedžija prepeva o panonskih češnjah

Najljubši igralec pokojnega Miroslava Krleže, katerega klobuk je nasledil in ga nosi kot največjo relikvijo, poleg igre obožuje tudi petje. Izdal je že štiri albume, zdaj pa se predstavlja s svojim novim singlom z naslovom Panonske trešnje ...

Avdio

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj
Nalagam..

Igralec in poet Rade Šerbedžija je zagotovo ena najpomembnejših osebnosti jugoslovanske kinematografije in kulturnega prostora nekdanje skupne dežele nasploh.

Rade Šerbedžija v Križankah

Rade Šerbdžija je eden izmed najbolj iskanih stranskih igralcev v Hollywoodu, zato mu za glasbo velikokrat zmanjka časa. (Foto: Boštjan Tušek)

Najljubši igralec pokojnega Miroslava Krleže, katerega klobuk je nasledil in ga nosi kot največjo relikvijo, poleg igre obožuje tudi petje. Izdal je že štiri albume, zdaj pa se predstavlja s svojim novim singlom z naslovom Panonske trešnje. Glasbo za pesem je ustvaril Arsen Dedić, tekst Dragana Maričić, aranžma pa Ranko Purić. Pri pesmi sodelujejo tudi Mario Igrec (kitara), Pere Ištvančić (tamburica), Marjan Krajna (harmonika), Krsto Lalić (tamburica), Ranko Purić (bugarija), Jura Vrandečić (bas) in Antun Stašić (violina).

Radejevemu glasu bo mogoče v sredini decembra v živo prisluhniti tudi pri nas. "Obiska Slovenije se že izjemno veselim, saj bo to eden izmed mojih redkih koncertov v Sloveniji, glede na praznično obarvani čas pa bo koncert res nekaj posebnega, s pridihom etna. Igral bom svoje stare in nove pesmi, slišali boste tudi kakšno starogradsko pesem, že skorajda ponarodele šansone, romske balade, zimzelene pesmi in seveda nekaj poezije. Tokrat pa bo za posebno vzdušje poskrbel moj novi band Zapadni kolodvor, ki ga sestavljajo izjemno talentirani glasbeniki," nam je zaupal izjemni igralec in poet Rade Šerbedžija.

Rade Šerbedžija v Križankah

Rade se predstavlja s svojim novim singlom z naslovom Panonske trešnje. (Foto: Boštjan Tušek)

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 1
pakr 29.10.2012 16:59:25
Rade Hrvatino.
Več komentarjev