AVDIO: Reška pop-rock skupina z novim albumom in singlom

Skupina Morso je štiri leta po izidu prvenca Izlog izdala nov album z naslovom Škare Krede Najlon. Plošča vsebuje 11 energičnih pop skladb, ki v danes bolj ali manj pozabljenem formatu konceptualnega albuma govorijo o različnih obdobjih življenja modernega človeka.

Avdio

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj
Nalagam..

Ivana Bartolović, Stanislav Grdaković, Matej Zec, Darko Terlević, Nikola Mesarek, Ivan Bojčić in Hrvoje Brzić so tokrat pripravili 11 glasbenih zgodb, predstavljajo pa jih z novim zvokom. Dosedanjo kitarsko energijo so zamenjali z dominantnim zvokom klaviatur in še bolj obdelanega vokala.

Morso

Skupina Morso (Foto: Kristijan Vučković)

Škare Krede Najlon vsebuje 11 energičnih pop skladb, ki v danes bolj ali manj pozabljenem formatu konceptualnega albuma govorijo o različnih obdobjih življenja modernega človeka. Od otroštva prek prijetnih in neprijetnih sprememb v odraščanju, zorenja moško-ženskih odnosov, ljubezni in izgube le-te spet nazaj v otroštvo. Album je ambiciozen, a hkrati preprost, inteligenten in hkrati radijski.

Miks albuma je nastajal v preteklem letu v G.I.S. Studiu Kastav, producent albuma je Matej Zec, Morso pa so še posebej ponosni na mastering, ki so ga naredili v West West Side Music v New Yorku, konkretneje Alan Douches, ki stoji za zvokom skupin, kot so Yeasayer in LCD Soundsystem. Album tako zagotovo ne zaostaja za svetovnimi glasbenimi smernicami.

Morso iz albuma Škare Krede Najlon predstavljajo novo skladbo Hodamo unatrag – mešanico indie in synth-pop glasbe; združitev, ki je postala samo bistvo glasbe, ki jo Morso ustvarjajo. Hodamo unatrag je prava izbira za začetek ambicioznega novega albuma.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 2
teckaNo1 10.07.2013 21:58:21
eni smo pa veseli če jim 24 kur dela reklamo :) meni so čist všečkani :P
Več komentarjev