AVDIO: Vrhunski blues-rock kitarist Jernej Zoran je 'V svojem filmu'

Blues-rock kitarist in avtor Jernej Zoran predstavlja že četrti samostojni album "V svojem filmu". Kot pravi, je to "rockerska plata", sicer pa je njegova posebnost to, da je kitarist svojim avtorskim besedilom in glasbi večini skladb dodal tudi svoj vokal.

Jernej Zoran

Novomeški kitarist Jernej Zoran je na glasbeni sceni že 25 let.

Vrhunski blues-rock kitarist in avtor Jernej Zoran, ki je bil dolga leta tudi en od ustvarjalcev uspešnic skupine Društvo mrtvih pesnikov, predstavlja že četrti samostojni album V svojem filmu, ki v določenih pogledih sledi konceptualni glasbeni zgodbi predhodnika Romeo, Julija in tatovi sonca.

Kot pravi, je V svojem filmu "rockerska plata". Posebnost novega albuma je, da je kitarist na četrtem albumu svojim avtorskim besedilom in glasbi večini skladb dodal tudi svoj vokal. K petju so ga dodatno spodbudili pozitivni odzivi na komada To je ljubezen in Avešunfiling.

Na novem albumu se nahaja 11 skladb, od katerih je Zoran predstavil že tri single: omenjeni Avešunfiling, Bodi to, kar si in Magija, s katerim je pretekli teden napovedal izid albuma.

Skladbi Ejdžent Kuper Bluz in Keru Unu sta instrumentalno preigravanje Zoranove glasbene zgodbe, komada za "filing", za dušo. Prav poseben prostor pripada skladbi Mavrična princeska, saj jo je avtor posvetil svoji hčerki, ki ne preživi dneva brez barvic v rokah; čarobna nota večne ljubezni pa je zapisana v skladbi Stara ljubezen.

V svojem filmu

Na novem albumu "V svojem filmu" se nahaja 11 skladb.

Realnemu svetu se Zoran obrača s skladbama Veliki brat in Odklopljen svet, v kateri se skriva politična nota, kot tudi Povej, ki poslušalca nagovarja k ustvarjanju sprememb, ki jih svet, v katerem živimo, potrebuje. Medtem kot je skladba Pogum postavljena bolj družbeno kritično, saj se poglobi v posameznikove stiske o sprejemanju samega sebe v kapitalistično usmerjeni družbi.

Novim rockerskim ritmom Jerneja Zorana, ki je poskrbel za vso glasbo, besedila, aranžmaje ter odigral kitare, bas, klaviature in tolkala, lahko prisluhnete tukaj

Zoran je sicer na glasbenem prizorišču polnih 25 let, po igranju v skupinah, med drugim tudi v priljubljeni Društvo mrtvih pesnikov, se je pred šestimi leti odločil za nadaljevanje samostojne glasbene poti. 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 0
Več komentarjev