Billysi – Magia

Skupina Billysi, nekoč Billy's Private Parking, napoveduje skorajšnji izid novega albuma Magia. Pevka Urška nam je razkrila nekaj zanimivosti.

Radijske postaje so že začele vrteti vašo novo skladbo Hello Hello, prvi odzivi so zelo pozitivni
Hello Hello je pozitiven komad in dokazuje, da smo Billysi še vedno zvesti poprocku, hkrati pa že preizkušamo nove zvoke. Klaviature je odigral Davor Klarič (Šank Rock), ki je tako komadu dodal še nekaj svojega. Pri snemanju smo se noro zabavali in mislim, da to poslušalci čutijo.

60062099.jpg?d41d

Hudo energični Billysi bodo kmalu imeli tudi čisto svežo spletno stran … (Foto: Aljoša Rebolj)

Zakaj vas ni bilo toliko časa na sceni? Niste namreč ne igrali, niste bili prisotni v medijih, niste snemali zakaj tako dolga pavza?
Čakali smo na pravi trenutek. Pravzaprav smo ves čas prisotni, le aktivnosti so bile na minimumu. Pripravljali smo nekaj velikega. V nas so se nabirale ideje, le pravega trenutka ni bilo. Tega pa smo vsi družno začutili poleti, ko so začeli vret iz nas komadi, potem se nam je pridružil še Mic in kar naenkrat je začela nastajat Magia.

Kdaj bo nova plošča in kakšna bo? Bo še vedno rockerska ali boste 'zaplavali' v pop vode?
Izid bo naslednji mesec. Zanimivo je to, da so skladbe med sabo zelo različne, od čistokrvnega rocka do popa, vmes smo pa si privoščili tudi nekaj glasbenega eksperimentiranja. Vsak najde zase komad, ki mu je najbolj pisan na kožo … Vsi smo zaljubljeni v Magio.

Zakaj ste zamenjali bobnarja? Namesto Marka Soršaka imate sedaj na bobnih Mitjo Melanška, bivšega bobnarja zasedbe nnaio saion.
Marko je super fant. Vsi smo prijatelji, a si je v tistem obdobju delnega mirovanja zaželel poskusiti nekaj novega. Takoj smo ga spodbudili, ker se nam zdi, da je idealen za Elvis Jackson. Kmalu zatem smo se po kupu naključnih dogodkov in znakov našli z Micem, ki je naš dober prijatelj že od prej. Takoj je začela delovat sinergija. Vse se je nekako postavilo na svoje mesto.

Je po izidu plošče mogoče pričakovati več koncertnih datumov?
Seveda. Komaj čakamo, ker se nas najbolje spozna prav v živo. Glasbo ne delamo zase, ampak za ljudi in najbolj uživamo v dajanju le-te in energiji, ki se sprošča med bendom in občinstvom.

Ste tudi vi občutili, da je protikadilski zakon še dodatno skrčil število koncertnih prizorišč?
Največja težava je za same organizatorje prireditev, ki veliko bolj tvegajo s koncerti. Posledično je tudi za nas izvajalce manj koncertnih možnosti. Možno je, da se bodo ljudje navadili zabavat brez čik-pavz, ali pa, da bodo – upam – našli kakšen kompromis. Meni osebno je bolje pet v nezakajenem prostoru ;)

Vaš kitarist, Sergej Pobegajlo, se je uveljavil tudi na slovenski 'tattoo' sceni. Največ njegovih strank je ravno iz glasbenih voda. Kaj si glasbeniki najraje 'tetovirajo' na kožo?
Vsak glasbenik doslej je imel čisto drugačno željo. Ni nobene stalnice. Se pa glasbeniki res radi tetovirajo.

Urška, nekaj let nazaj si razburkala slovensko plesno sceno z edinstvenim komadom. Lahko pričakujemo še kakšen 'dance boom'?
Nikoli se ne ve. Nočem se omejevat z načrtovanjem.

Urška, kako poteka 'tvoj boj' za zaščito živali? Kakšna novost? Bi nas na kaj rada opozorila?
Vsak posameznik šteje, vsak trud šteje. Ljudje v osnovi nismo slabi, le zbuditi se moramo in razumeti odgovornost, ki jo imamo do varstva živali. Boli me, ko vidim kletke in verige. Tudi če imaš živali za zakol, jim omogočimo kakovosten življenjski prostor. Mogoče se kdaj zdijo sporočila organizacij v boju za pravice živali pretirana, a niso. Morajo biti močna, ker je težko ljudem dopovedat nekaj, česar nočejo slišat!

Si kdaj razmišljala, da bi izkupiček kakšnega vašega koncerta namenila za neko zavetišče ali kaj podobnega?
Seveda. Prepričala bi se tudi, da gre denar v prave roke. Billysi smo odprti za te stvari in imamo srca na pravem mestu. Sodelujem s številnimi organizacijami v boju za pravice živali in se tudi že dogovarjamo za nek projekt, kjer bomo pomagali zbirati sredstva za živali.

Prenesi v

Povezani članki

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 0
Več komentarjev