Bo tujina navdušena nad ljudsko glasbo?

Člani skupine Fletno, ki s svojo glasbo želijo promovirati slovenske ljudske pesmi, so ponosno predstavili novo zgoščenko. Ali jim bo uspelo našo pesem prenesti tudi v tujino?

Avdio

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj
Nalagam..

Skupina Fletno

Ljudsko glasbo bodo ponesli na tuje. (Foto: osebni arhiv)

Skupina Fletno je predstavila svojo drugo zgoščenko 3 na levo, 3 na desno. Promocijski koncert so seveda izvedli v domači Cerknici in na noge ter v skupno petje dvignili celo dvorano.

"Veseli smo, ker smo ob promociji svojega drugega CD-ja začutili, da so se imeli obiskovalci res fletno in da ljudje še niso pozabili na slovenske ljudske pesmi," je povedala pevka Daša Joželj Kranjc.

Skupina Fletno

Skupina Fletno je predstavila novo zgoščenko. (Foto: osebni arhiv)

Zgoščenka 3 na levo 3 na desno vsebuje 14 ljudskih pesmi z avtorskimi aranžerskimi vložki: En starček, Ko b' sodov ne blo, Ko so fantje, Furmani, Rože, Na vrtu, Zeleni Jure, Ne ouri, San se šeta, Marko skače, Po cesti gre, Stezice, Ena ptička in Na oknu. Izbor pesmi združuje in povezuje tudi slovenske pokrajine ter narečja, saj izbrane pesmi izhajajo iz Notranjske, Dolenjske, Bele krajine, Prekmurja in Gorenjske. Fletno bodo našo ljudsko glasbo spet ponesli na tuje, saj bodo kmalu vnovič nastopili v Beogradu ter tudi v zahodni Evropi. V tem času pa bodo našo ljudsko pesem predstavljali Sloveniji in se imeli še naprej 'fletno'.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 1
saoirse 04.06.2010 07:48:54
Fantastičen komad,mal me na irsko spominja.to je pravi slovenski,ljudski duh v moderni obliki,ne nek narodnozabavni rock in podobna komercialna jajca.
Več komentarjev