'Chris je bil otrok Seattla. Vrnili ga bomo domov in ga častili'

Ikoni grungea, pevcu skupin Soundgarden in Audioslave Chrisu Cornellu, ki je maja pretresel svet, ko si je vzel življenje, bodo v kalilnici grungea Seattlu postavili spomenik. Njegova vdova Vicky Cornell je podprla pobudo in povedala, da bo umetnik za izdelavo kipa potreboval okoli sedem mesecev. Oboževalce je pozvala, naj namignejo, kje v Seattlu naj bi kip stal.

Chris Cornell

18. maja je svet šokirala novica o samomoru ikone grungea, Chrisa Cornella, ki je umrl star 52 let. (Foto: AP)

Nekdanjemu pevcu skupin Soundgarden in Audioslave Chrisu Cornellu, ki je umrl maja letos, nameravajo v kalilnici grungea Seattlu postaviti spomenik. Njegova vdova Vicky Cornell je podprla pobudo in povedala, da bo umetnik Wayne Toth za izdelavo kipa potreboval okoli sedem mesecev. Toth je ustvaril tudi kip Johnnyja Ramonea za njegov grob v Los Angelesu.

Cornellova vdova je povedala, da ji je umetnik že pokazal osnutek za kip, ki je všeč tako njej kot njunim otrokom. "Chris je bil otrok Seattla. Vrnili ga bomo domov in ga častili," je še povedala Vicky in glasbenikove oboževalce pozvala, naj namignejo, kje v Seattlu naj bi kip stal.

Za lokalni časnik je spregovorila tudi o želji, da bi v sklopu seattelske neprofitne organizacije Childhaven vzpostavila program glasbene terapije, poimenovan po pokojnemu možu. "Chris se je vselej zanimal za zaščito otrok, žrtev psihičnih ali fizičnih zlorab. Menil je, da je glasba zdravilna," je pojasnila.

Na Chrisovem pogrebu na pokopališču Hollywood Forever se je zbrala množica žalujočih zvezdniških prijateljev in pretresenih oboževalcev. Na obredu je zapel tudi Chrisov dober prijatelj in boter njegovega otroka, pevec skupine Linkin Park Chester Bennington, ki je čez dva meseca - na Chrisov rojstni dan - na isti način storil samomor. Utrinki s pogreba:

Fotogalerija (12)

 • Pogreb Chrisa Cornella - 13
 • Pogreb Chrisa Cornella - 14
 • Pogreb Chrisa Cornella - 1
 • Pogreb Chrisa Cornella - 2
 • Pogreb Chrisa Cornella - 3
 • Pogreb Chrisa Cornella - 4
 • Pogreb Chrisa Cornella - 5
 • Pogreb Chrisa Cornella - 6
 • Pogreb Chrisa Cornella - 8
 • Pogreb Chrisa Cornella - 9
 • Pogreb Chrisa Cornella - 10
 • Pogreb Chrisa Cornella - 7

Chris Cornell je 18. maja storil je samomor, po toksikološkem poročilu pa je pred tem zaužil več različnih zdravil - od pomirjeval do uspaval. Veljal je za enega od začetnikov ameriškega grungea in bil čislan zaradi izjemnega glasovnega razpona, ki je obsegal skoraj štiri oktave. Z lahkoto je prehajal od globokega baritona, preko cvilečega tenorja do hladnega vibrata. Med največjimi uspešnicami skupine Soundgarden, pri kateri je bil Cornell pevec, tekstopisec in ritemkitarist, je pesem Black Hole Sun.

Ob nastopu novega tisočletja je Cornell s člani Rage Against the Machine, natančneje s Tomom Morellom na kitari, Timom Commerfordom na basu in spremljevalnih vokalih ter Bradom Wilkom na bobnih, ustanovil zasedbo Audioslave. Njegov je bil tudi projekt Temple of the Dog.

V njegovih skladbah, denimo v Fell on Black Days in The Day I Tried to Live, je bilo vselej čutiti temne slutnje, ki so ga spremljale. Vse življenje se je namreč boril z depresijo.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 6
jebalvisvoju 11.08.2017 13:49:45
Chris Cornell in Chester Bennington si niti priblizno nista uzela zivljenja. Skupaj sta prisla skoraj ze pred sam konec razkritja tmne elite tako filmske kot glasbene industrije ki jo vodijo samo zblojenci in to so pedofili.. Razbijala sta pedofilsko mrezo katera je cloveskim ocem prikrita. Chester ima med drugim 4 otroke a res mislite da bi se clovek sel ubit in pustil 4 otroke.. lepo vas prosim.. njiju so odkrili da so zaceli pripovedovat kako in zakaj deluje vse skupaj na kaksnih principih in so ju dobesedno eliminirali da se nebi prevev zvedelo ker sta bila groznja Hollywoodu glasbeni kot filmski industriji.. Da bolni pedofili so tisti ki vodijo svet zato je vse v kaosu.
Rdeči Karton! 11.08.2017 17:28:31
In kje je njuno razkritje vsega zgoraj omenjenega? Je kdo od njiju kaj objavil kje?
DeBill 17.08.2017 13:23:28
Moški, živeč v stabilni družini z otroci, ki ima ljubečo ženo in dober zakon ter delo, ki ga rad opravlja res ne dela samomora ker je močan od "family busta" da bi gore premikal.
Več komentarjev