Common je prvi raper, ki je lastnik oskarja, emmyja in grammyja

Čikaški raper in igralec Common je prejel svojega prvega emmyja za soavtorstvo pesmi Letter to the Free, kjer sodeluje z Robertom Glasperjem. Tako je postal prvi raper, ki ima poleg emmyja "pod pasom" tudi oskarja in nekaj grammyjev.

Common

Common je k oskarju in grammyjem zdaj pridal še televizijsko nagrado emmy. (Foto: AP)

The 13th je televizijski dokumentarec Ave DuVernay o ameriških zaporih, za pesem Letter to the Free pa so zdaj raperja Commona, ki sicer sliši na ime Lonnie Rashid Lynn, nagradili z emmyjem. Nagrado je prejel v kategoriji originalne glasbe in besedila. "Rad bi se zahvalil predvsem bogu. Vsakič, ko sodelujem z Avo DuVernay, me vodi do nečesa pozitivnega, nekaj močnega," je dejal ob prejemu nagrade.

Pred tem si je z Johnom Legendom za pesem Glory prislužil oskarja, grammyja in zlati globus za originalno pesem, in sicer spet za film DuVernayeve, Selma (2015).

Poleg emmyja in oskarja ima Common tudi tri grammyje. Eminem je, za primerjavo, prejel enega oskarja in petnajst grammyjev, nekdanja raperka in igralka Queen Latifah ter raper in igralec Will Smith pa imata oba grammyjevske in oskarjevske nominacije.


Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 0
Več komentarjev