'Fletne' predelave ljudskih pesmi

V času, ko Slovenija občuduje vse vrste talentov, člani skupine Fletno ponosno predstavljajo novo ploščo in preigravajo slovenske ljudske pesmi na katere smo morda že malo pozabili.

Avdio

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj
Nalagam..

Skupina Fletno - 6

Pripravljajo se na koncert ob izzdiu druge plošče. (Foto: osebni arhiv)

Skupina Fletno obstaja že osem let in je nastala s ciljem promovirati slovenske ljudske pesmi. "Fletno smo skupina iz Cerknice, kjer že nekako po običaju živimo z naravo, tradicijo in dediščino. Majhni smo, povezani smo in združuje nas želja, da nam je 'fletno', da nekaj 'fletnega' in slovenskega naredimo še za naše otroke ter poslušalce," je povedala Daša Joželj Kranjc, ki je vesela, da jih po slabem desetletju še vedno druži osnovna ideja skupine. Poleg nje, ki poje, je v skupini še simpatičnih devet ljubiteljev glasbe, in sicer: Barbara Mele - vokal, Urša Šmalc - vokal, flavta, Matjaž Žnidaršič - vokal, orglice, priredbe, Bojan Štefančič - lead kitara, priredbe, Janez Opeka - ritem kitara, Andraž Opeka in Nejc Šmalc - bas kitara ter David Debevec in Jan Štefančič - tolkala. Glasbeniki ob predelavi ohranjajo bistvene značilnosti izvirnih pesmi, katerim dodajo aranžerske sestavine sodobnih ritmov. Slovensko ljudsko glasbo so v svoji priredbi prenesli že po celi Sloveniji, v Avstrijo in nastopali tudi v beograjski Skadarliji.

Njihova posebnost je, poleg narave glasbe etno rocka, ki jo tvorijo priredbe ljudskih pesmi s sodobnimi ritmi, tudi zanimiva zasedba. Kaj imajo skupnega pilot, fotograf, profesorica, gimnazijec, zdravstveni tehnik, gimnazijka in ekonomist? Kaj je skupnega šestnajstletnemu bobnarju in petdesetletnemu kitaristu? Ljubezen do glasbe. In ravno ta velika ljubezen jih je pripeljala do tega, da se v teh dneh pripravljajo na izzid druge zgoščenke z naslovom '3 na levo, 3 na desno', ki jo bodo predstavili to soboto na promocijskem koncertu v Kulturnem domu v Cerknici. Plošča vsebuje 14 pesmi z glasbenimi aranžmaji treh vokalov, solo, ritem in bas kitare, bobnov, orglic in prečne flavte. "Ponosni smo, da smo v tem času uspeli že z drugo ploščo in nas kot 'fletne' spoznavajo ljudje po Sloveniji in tudi že v tujini. Nam bo vedno 'fletno' skupaj z našo glasbo in upam, da našim poslušalcem ravno tako," pove Daša.

Skupina Fletno - 2

Če jih boste poslušali, se boste počutili 'fletno'. (Foto: osebni arhiv)

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 0
Več komentarjev