Kljub krizi na Evrovizijo tudi Grčija, Španija in Slovenija

Na Evroviziji bo nastopilo 39 držav

Na nastop za izbor za pesem Evrovizije leta 2013, ki ga bo maja gostil švedski Malmö, se je prijavilo 39 radiotelevizijskih hiš – med drugim tudi Grčija, Italija in Španija.

Švedska - Loreen

Po zaslugi Loreen bo naslednja Evrovizija na Švedskem. (Foto: Reuters)

Turčija - Can Bonomo

Turčija je nastop odpovedala. Na fotografiji njen letošnji predstavnik Can Bonomo. (Foto: Reuters)

Slovenija bo kljub ugibanjem o odstopu zaradi finančnih težav izbirala in poslala slovenskega predstavnika.

Kot poroča nemški Frankfurter Allgemeine Zeitung, je Evropska radiotelevizijska zveza (EBU) sporočila, da od letošnjih držav udeleženk na Evroviziji naslednje leto ne bodo sodelovale le Bosna in Hercegovina, Portugalska, Slovaška in Turčija. Prve tri so za odpoved sodelovanja navedle finančne razloge.

Na Evrovizijo so se prijavile celo Grčija, Italija in Španija, ki jih je finančna kriza še posebej prizadela in o katerih so mediji že poročali, da na izboru prihodnje leto verjetno ne bodo sodelovale.

Spet se je prijavila tudi Armenija, ki je letos odstopila od izbora v sosednjem Azerbajdžanu in na katerem so se pomerile pesmi iz 42 držav.

Plačilo nepovratne kotizacije za Evrovizijo znaša 77.000 evrov, eden od razlogov za odpovedi je tudi strah pred zmago, ki državo obveže, da naslednje leto sama gosti priljubljen in predvsem zelo drag dogodek.

Eva Boto - 2

V Malmö bo potoval tudi predstavnik Slovenije, ki bo nasledil Evo Boto. (Foto: Andres Putting)

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 57
Sogoto 26.12.2012 12:08:29
In zdej bodo na sporedu spet te butaste odaje. A bo zopet kakšna balada ,da bo fajn občinstvo zaspalo pred tv sprejemniki??? Zdele so v modi spet techno biti in bi priporočo,da naredijo kakšno dobro priredbo od Metalice,heaviy metal ali kaj podobnega. Folk si tak nebo prišo gor, ker so zabiti.
Več komentarjev