Lee bo na 91. rojstni dan izdal metal album

Kultni britanski igralec Christopher Lee bo na svoj 91. rojstni dan izdal metal album Charlemagne: The Omens of Death, ki bo njegova četrta plošča doslej. Pri aranžmaju mu je pomagal Richie Faulkner iz Judas Priest.

Christopher Lee - Grossmann, Ljutomer - 17

Christopher Lee, ki je med drugim oboževalec Black Sabbath, bo na 91. rojstni dan izdal nov metal album. (Foto: Miro Majcen)

Legendarni igralec Christopher Lee, ki ga večina pozna kot najbolj markatnega filmskega Drakulo, mlajše generacije pa predvsem po vlogah zlobnega maga v filmski trilogiji Gospodar prstanov Sarumana in padlega Jedi viteza grofa Dookuja v dveh delih Vojne zvezd, bo na dan svojega 91. rojstnega dne, 27. maja, izdal metal album Charlemagne: The Omens of Death.

Igralec, ki je poleg Drakule zaigral tudi Frankensteinovo pošast in bil tudi Bondov negativec, spet raziskuje svojo temno stran, saj je med drugim leta 2010 že izdal album Charlemagne: By the Sword and the Cross,  ki je bil bolj simfonične narave. Na novi plošči pa bo mogoče slišati pesmi, kot so Massacre of the Saxons, The Devil's Advocate in The Ultimate Sacrifice. "V pesmih ne kričim ali kaj podobnega, vendar gre definitivno za heavy metal," je novo delo opisal igralec.

Charlemagne: The Omens of Death (Christopher Lee)

Naslovnica albuma Charlemagne: The Omens of Death. (Foto: Izvajalec)

Sicer je Lee le eden od številnih znanih igralcev, kot sta Hugh Laurie (Dr. House) in Steve Martin, ki so se podali tudi v glasbene vode. Za aranžma je poskrbel Richie Faulkner, glavni kitarist heavy metal zasedbe Judas Priest.

Z igralcem smo se imeli čast pogovarjati poleti leta 2011 na Grossmannovem festivalu fantastičnega filma in vina.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 7
 
_matthew_ 28.05.2013 16:38:15
Draculaaaaaa
Več komentarjev