Noel Gallagher glavni nastopajoči ob odprtju Manchestrske arene

Manchestrsko areno, ki je bila konec maja na koncertu Ariane Grande prizorišče terorističnega napada, bodo ponovno odprli z dobrodelnim koncertom. Glavni nastopajoči bo nekdanji član skupine Oasis Noel Gallagher, pridružili pa se mu bodo še The Courteeners, Blossoms, Rick Astley in Tony Walsh.

Noel Gallagher

Noel Gallagher (Foto: Reuters)

Po koncertu priljubljene pevke Ariane Grande 22. maja se je v izhodni avli razstrelil 22-letni samomorilski napadalec. V terorističnem napadu je bilo ubitih 22 ljudi, več kot sto pa je bilo ranjenih. Ameriška glasbenica je v začetku junija ob podpori številnih glasbenih kolegov v Manchestru izvedla koncert One Love Manchester v spomin na žrtve terorističnega napada.

Septembra pa bo mesto znova odprlo manchestrsko areno, in eden glavnih nastopajočih bo nekdanji član skupine Oasis Noel Gallagher s svojo zasedbo High Flying Birds.

Nastop Gallagherja ob ponovnem odprtju Manchestrske arene na dobrodelnemu koncertu We Are Manchester pa bo nadvse posebnega pomena, saj je prav njegova skladba Don't Look Back In Anger postala himna tamkajšnjih prebivalcev po napadu. Pred 50.000 gledalci je skladbo pet dni po dogodku, ki je pretresel mesto, izvedla tudi skupina The Courteeners.

Vsa sredstva, ki jih bodo na koncertu zbrali od prodanih vstopnic, bodo namenili postavitvi spomenika žrtvam terorističnega napada, za kar bo poskrbel na novo ustanovljen sklad.

Občinska svetnica Sue Murphy je povedala, da nihče ne bo pozabil grozljivega dogajanja 22. maja, in hkrati spomnila, da je mesto na tragedijo reagiralo z ljubeznijo, solidarnostjo in močno voljo, da bo vztrajalo pri organizaciji dogodkov, ki ga delajo tako živahnega: "Pozdravljamo ponovno odprtje Manchestrske arene, velikega prizorišča, ki privablja na tisoče obiskovalcev, kot simbola tega kljubovalnega duha."

So pa mestni oblastniki dodali, da bo varnost vseh obiskovalcev vselej na prvem mestu.

Poleg Gallagherja bodo nastopili tudi The Courteeners, Blossoms, Rick Astley in Tony Walsh.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 1
paradoxal 17.08.2017 17:10:27
najgrsi moski na svetu!!!
Več komentarjev