Pesem, posvečena pokojnim navijačem, navdušuje človeška srca

Skladba za žrtve tragedije Hillsborough zaznamovala praznike

Priredba uspešnice, ki je posvečena žrtvam tragedije na stadionu Hillsborough v britanskem Sheffieldu leta 1989, se je v prednovoletnem času prebila na vrh lestvice najbolj uspešnih singlov v Veliki Britaniji.

Paul McCartney

Pri pesmi sodeluje tudi Paul McCartney. (Foto: YouTube)

Skladbo He Ain't Heavy, He's My Brother, ki jo v izvirniku izvaja skupina Hollies, na pobudo Justice Collective izvajajo številni priznani glasbeniki, med drugimi tudi nekdanji Beatle Paul McCartney, pevec Robbie Williams ter nekdanja članica skupine Spice Girls Mel C. Singel je bil prodan v skoraj 270.000 izvodih in je s prvega mesta na lestvici izpodrinil priljubljeno skladbo zmagovalca šova talentov X Factor Jamesa Arthurja.

S skladbo člani zasedbe zbirajo denar za družine tistih, ki so leta 1989 umrli v tragediji Hillsborough. Ena najbolj pretresljivih britanskih nesreč se je zgodila na stadionu v mestu Sheffield med polfinalno nogometno tekmo med kluboma iz Liverpoola in Nottingham Foresta. Množična evforija je povzročila pravi človeški stampedo, v katerem je umrlo 96 ljudi, kar 766 pa je bilo ranjenih.

Oblasti so za tragedijo največkrat krivile navijače, po letih pritiskov s strani družin žrtev pa je vendarle stekla preiskava, po kateri so odgovornost za eno najhujših stadionskih nesreč pripisali policiji in reševalcem.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 12
Debely 25.12.2012 14:36:36
YNWA
Več komentarjev