Skupina Fletno se predstavlja z novo pesmijo

Cerkniška skupina Fletno igra rockovske priredbe znanih slovenskih ljudskih pesmi in so tokrat pripravili malo drugačno martinovanje. Vino in gosko so zamenjale priredbe ljudskih pesmi z njihovih zgoščenk ''Ne bom se jokala'' in ''Na levo 3 na desno 3''.

Avdio

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj
Nalagam..

Skupina Fletno

Skupina Fletno igra rockovske priredbe slovenskih ljudskih skladb. (Foto: osebni arhiv)

Skupina Fletno - 2

Skupina je iz Cerknice. (Foto: osebni arhiv)

Poslušalce so navdušil z novimi priredbami, nekatere so iz zakladnice ljudskih pesmi drugih narodov, in še nekaj pesmi znanih avtorjev.
 
Pevka skupine Daša Joželj Kranjc je vesela: ''Da smo spet napolnili dvorano z našim načinom prirejanja ljudskih pesmi, je že samo po sebi nagrada. Veseli smo, da vsaka nova pesem, ki jo predstavimo, naleti na tako dober odziv publike. Naša druga plošča je že skoraj razprodana, mi pa že razmišljamo o tretji in počasi zbiramo gradivo. In še naprej uživamo v glasbi.''
 

Bojan Štefančič, kitarist in soavtor aranžmajev: "Naše priredbe so nastale kot glasbeni eksperiment. Najprej kot zlitje ljudskega napeva in zanj neobičajnih ritmov. Nato kot tipično rokerska izvedba, s kitarami in bobni, z nekaj flavte in orglic, s kitarskim solom in z "ljudskim" triglasnim petjem. Skratka, nekaj med zborovskim in rokom, med popom in folkom, malo country in malo jazzy ... Neopredeljeno, kaj je sploh to? No, to je Fletno.'''

Skupina Fletno - 6

Skupina Fletno (Foto: osebni arhiv)


 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 1
Inge Bavdek 02.12.2010 14:18:16
odlični ste!!! bravo!
Več komentarjev