Stonesi na Glastonburyju in z 18 koncerti po ZDA?

Legendarna zasedba The Rolling Stones naj bi imela letošnje leto v okviru turneje 50 and Counting kar 18 koncertov po ZDA. Začeli naj bi 2. maja, govori pa se tudi, da naj bi letos zaigrali na britanskem festivalu Glastonbury.

The Rolling Stones - O2 Arena, London - 1

Stonesi naj bi zaigrali na 18 koncertih po ZDA ... (Foto: Reuters)

The Rolling Stones so v okviru svoje 50-letnice in turneje 50 and Counting konec lanskega leta zaigrali izvrstne koncerte v Londonu in New Yorku. Mnogi pa so se po tem spraševali, kako bodo turnejo nadaljevali letos. "Imeli smo kar nekaj ponudb, a boste morali počakati, da bomo zadeve najavili," sta po koncertih napovedovala Mick Jagger in Ketih Richards.

In čakanja bo kmalu konec. Čeprav zadeva še ni "uradna", so zanesljivi viri že potrdili, da Stonesi načrtujejo 18 koncertov po ZDA. Glasbena revija Billboard je poročala, da naj bi izvedli "manj kot 20 koncertov" v Severni Ameriki, ki jih bosta promovirala avstralski promotor Paul Dainty in Virgin Music. Govori se tudi, da naj bi bil začetek vsega 2. maja, poleg ameriške zahodne obale oz. mest, kot sta Los Angeles in Seattle, pa naj bi se ustavili tudi na vzhodni obali.

The Rolling Stones - O2 Arena, London - 9

... vroče pa jih pričakujejo tudi na britanskem festivalu Glastonbury. (Foto: Reuters)

To je prva turneja po prejšnji, A Bigger Bang, ki so jo izvedli med letoma 2005 in 2007. Ob 50-letnici so med drugim nastopili z gosti, kot so bili nekdanja člana Mick Taylor in Bill Wyman ter kitarista Eric Clapton in Jeff Beck, kot tudi pevki Lady Gaga in Florence Welch.

A očitno bodo na svoj račun prišli tudi britanski oboževalci, saj naj bi Stonesi nastopili na legendarnem festivalu Glastonbury. Kdaj bodo omenjene koncertne nastope tudi potrdili, pa bomo videli.
 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 1
kajenje je zdravo 10.03.2013 08:27:03
Nč se sekirat, če jih ne bo v Lublano, 25.7 pride prjatu Cohen, ki je še starejši /za ene tud bolši/
Več komentarjev