VIDEO: Tina Maze predstavlja videospot za svojo prvo pesem

Najuspešnejša slovenska smučarka Tina Maze je posnela svojo prvo pesem My way is my decision. Zanjo je posnela tudi videospot, ki si ga lahko med prvimi ogledate na našem portalu ...

Mazetova je svoje navijače in ljubitelje alpskega smučanja na prav poseben način opozorila, da se bliža nova sezona. ''Je lahko kaj boljšega kot za začetek sezone s svojo pesmijo spomniti navijače, da se začenja moj rock'n'roll'?'' je sporočila smučarka, po novem tudi glasbena izvajalka.

Tina Maze

Tina Maze ni le smučarka, ampak po novem tudi pevka. (Foto: Damjan Žibert)

Idejo za skok v glasbene vode ji je dal dober prijatelj Matjaž Jelen, nekdanji pevec skupine Šank Rock, ki je prepričan, da lahko Tina tudi poje. ''Po nekaj srečanjih v studiu je padla odločitev, da stvar nadgradimo, zato smo k sodelovanju povabili Raaya, ki se je vabilu z veseljem odzval,'' je sporočila športnica. ''Iz prvotno mišljene balade sta Matjaž in Raay naredila novo, hitrejšo pesem in izdelek je bil zelo hitro to, kar sem želela tudi sama! Energična, živa in močna dinamika z dobrim sporočilom – pesem, ki me je v sekundi prepričala!''

Omenjena glasbenika sta avtorja glasbe, Raay pa je skladbo tudi produciral. Soavtorja teksta sta Američan Charlie Mason, ki je med drugim podpisal tudi besedilo pesmi letošnje evrovizijske predstavnice Italije Nine Zilli, in priznani slovenski avtor besedil Leon Oblak.

Mazetova sporoča, da jo je ustvarjanje nove pesmi spodbudilo, da je lažje premagovala težke treninge, s tem pa si je tudi popestrila naporne dni: ''Če se sprašujete, kaj mi je vsega tega sploh treba – odgovor, da živim, bi bil pravi! Živim svoje sanje! Če se ne sprašujete, še bolje!''

Lani druga v skupnem seštevku svetovnega pokala ima za svoje navijače še posebno sporočilo: ''Upam, da vam bo pesem všeč, da se boste ob njej zabavali, plesali in seveda navijali zame.''

Tina Maze - 1

Se pred mikrofonom znajde tako dobro kot na belih strminah? (Foto: Karo Media)

Kolegice navdušene nad njenim spotom

Andrea Massi - 3

V videospotu v stranski vlogi nastopa tudi Tinin trener in vodja njene ekipe Andrea Massi. (Foto: Aljoša Kravanja)

Če bo slovenska premiera spota v oddaji 24UR in spletni strani 24ur.com, pa so si spot že ogledali na promocijskem dogodku tik pred tradicionalnim uvodom v sezono v Söldnu, kjer so ji delale družbo Nemka Maria Höfl-Riesch, Francozinja Tessa Worley, Avstrijka Michaela Kirchgasser in Italijanka Elena Curtoni. Večina je njen novi glasbeni video ocenila kot zelo profesionalen. "A brez skrbi, smučanje ostaja moj prvi poklic," je na srečanju poudarila Mazejeva.

V središču pozornosti je bila tudi Šarka Zahrobska, slalomska svetovna prvakinja iz Aareja 2007. Poleti je bila zaradi možganskega tumorja nekaj dni celo na pragu smrti, v Söldnu pa se je predstavila po uspešni operaciji in okrevanju ter poskrbela za veselje pri sponzorju in tekmicah. Na prvi start v beli karavani bo morala Čehinja še počakati.

Sicer pa so tekmovalke na prireditvi simbolično prevzele tudi vijoličaste čelade, ki jih bodo nosile med sezono, navijače pa je proizvajalec čelad pozval, naj oblikujejo talismane za čelade, ki naj bi tekmovalkam prinesle srečo. Peterica izbrank je prejela tudi svoje portrete, ki jih je fotografiral kanadski glasbenik Bryan Adams.

Jure Košir

Tina Maze gre po stopinjah smučarskega kolega Jureta Koširja, ki je v sredini 90. let, na višku svoje popularnosti, posnel nekaj rap skladb. Med njimi je najbolj znana Včasih smučam hit, včasih pa počas. (Foto: Damjan Žibert)

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 298
Polde911 30.12.2012 21:59:37
"Videoposnetek je odstranjen, ker njegova vsebina krši YouTubove pogoje storitve."
Več komentarjev