Tony in Big Foot Mama navdušili Novo mesto

Na Glavnem trgu v Novem mestu se je odvil koncertni spektakel, na katerem so nastopili Big Foot Mama in Tony Cetinski, občinstvo pa sta ogrevali domači zasedbi Kok Band in PoPmlad.

pogled na novomeški trg

Na novomeškem Glavnem trgu se je zbralo okrog 3000 ljudi. (Foto: R.V.)

Dogodek Na trgu je osrednji mestni koncert ob koncu poletja. Takrat se novomeški Glavni trg, ki je en največjih in najlepših slovenskih trgov, spremeni v prečudovit ambient in koncertno prizorišče, ki udeležence ogreje in poveže. Takšna je bila tudi izkušnja dveh preteklih let, ko se je prireditev udeležilo preko 10.000 obiskovalcev, nastopili pa so Siddharta, Dan D, Urban & 4, DMP, Vlado Kreslin in Gibonni.

PoPmlad

Zasedba PoPmlad deluje pod taktirko Fernanda Mejiasa. (Foto: R.V.)

Najprej so na oder stopili člani štiričlanske novomeške skupine Kok Bend, v kateri delujejo glasbeniki z dolgoletnimi izkušnjami. Preigravajo predvsem yu-rock uspešnice, v njihovem repertoarju pa najdemo tudi lastne, avtorske skladbe.

Za njimi so občinstvo ogreli člani zasedbe PoPmlad. Gre za projekt MePZ Pomlad, ki zajema poustvarjanje svetovnih in slovenskih pop, rock, jazz uspešnic. Projekt, ki ga vodi Fernando Mejias, predstavlja povezovanje in sodelovanje zbora z različnimi glasbenimi zvrstmi in umetniki. Tokrat so se jim na odru pridružili številnimi novomeškimi pop in rock glasbeniki in s svojo zvočno podobo navdušili prisotne.

Big Foot Mama

Grega Skočir iz zasedbe Big Foot Mama. (Foto: R.V.)

Skupina Big Foot Mama, ki bo prihodnje leto praznovala dvajseto obletnico delovanja, je tudi v dolenjski prestolnici pokazala, da spada med naše najbolj priljubljene rockovske skupine. Predstavili so direkten, do kosti oguljen rock'n'roll, himnične refrene in večpomenska besedila z značilnim ljubljanskim uličnim slengom.

Tony Cetinski

Tony Cetinski na novomeškem odru. (Foto: R.V.)

Hrvaški pevec Tony Cetinski je v zadnjem času suvereni vladar glasbenih lestvic in kot takšnega ga je sprejela tudi dolenjska publika. Posnel je duet z enim največjih tenoristov Josejem Carrerasom, lani pa je Tony pel v slovitem londonskem Royal Albert Hall kot gost na koncertih Michaela Boltona. Cetinski se je v Novem mestu predstavil s populističnim programom, v katerem je poleg nekaterih svojih največjih uspešnic pel tudi precej hitov, s katerimi so uspeli drugi izvajalci. Tony je tritisočglavo množico, ki je med njegovim nastopom slavila tudi zmago naših košarkarjev nad Litvo, popolnoma navdušil.
 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 21
pupkopiko 29.10.2009 17:43:41
ja pakaj
Več komentarjev