VIDEO: D'NeeB pojejo 'zajčjo' odo

D'NeeB je sedemčlanska dolenjsko-posavska glasbena zasedba, prepoznavna po svežem disco-funky-ska-rock slogu. Oglejte si videospot za pesem Oda, v katerem imata glavni vlogi zajec in zajklja.

DNeeB

D'NeeB so sedemčlanska "banda" disco-funky-ska-rock veseljakov. (Foto: Arhiv izvajalca)

D'NeeB (po dolenjsko D NEB oz. knjižno slovensko DA NE BI) je sedemčlanska dolenjsko-posavska glasbena zasedba, prepoznavna po svežem disco-funky-ska-rock slogu, energičnih koncertih, dolgih solažah na trianglu ter odlično sešitih gobelinih, s katerimi si krajšajo zasnežene zimske urice ob kaminu. Zametki skupine segajo v leto 2003, po upokojitvi večine članov pa v zdajšnji zasedbi skupina deluje dobri dve leti. Danes zasedbo odlikuje rockerska ritem sekcija s kot vrtnice žametnim vokalom, funky sposojeno kitaro ter poskočno in nemirno klasično pihalno sekcijo.

Avtorske skladbe so poleg omenjenega pozitivno trčenega sloga osredotočene na pozitivne ritme, kar publika na koncertih hitro začuti. Skladbe je mogoče slišati tudi na radijskih valovih po Sloveniji. Pred kratkim so v novomeškem studiu RSL Production pod budnim očesom in ušesom Tomaža Marasa - Mota posneli tri nove pesmi, ki bodo uvrščene na prihajajoči album. Eno izmed njih si lahko ogledate v povsem novem videospotu Oda. Snemanje videospota je potekalo pod taktirko Gorana Mikića GoGs-a ter Jureta Čulka. V procesu snemanja videospota niso škodili nobenemu živemu bitju, se je pa pojedla ogromna količina korenja. Zasedba pridno nadaljuje ustvarjanje svoje glasbe, saj še letos načrtuje izid nove plošče ter še dveh videospotov.
 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 1
 
kukrkdaj 27.02.2013 13:18:31
Hehe, smehi! Hud spot, hud komad! :D
Več komentarjev